Încă două firme de construcții sunt pe cale să își piardă sediile

# NORDCO S.A. și INSTAG S.A., față în față pe Strada Depozitelor, ambele cu sediile scoase la vânzare de executorii judecătorești

Criza economico-financiară de acum câțiva ani încă produce efecte. Apărute ca ciupercile după ploaie, firmele de construcții nu mai făceau față comenzilor, piața imobiliară fiind, până în 2009, într-o continuă expansiune. Criza a lovit, poate, cel mai dur tocmai în aceste firme. Imobiliarele s-au prăbușit brusc. Constructorii s-au canibalizat, alergând să își adjudece licitații chiar și cu zeci de procente mai puțin față de prețul estimat, numai pentru a avea ce să dea de lucru angajaților. Doar că, cei mai puțin prudenți, ca și cei cu o capitalizare mai redusă, nu au rezistat.
Luna martie a anului curent aduce, în licitație, sediile a doi astfel de constructori. Este vorba de NORDCO, odată unul din liderii de piață ai construcțiilor civile, și INSTAG.

Sediul NORDCO din Depozitelor – de vânzare cu 10 miliarde lei vechi

NORDCO a intrat în faliment după ce nu a reușit să achite datoriile către numeroși parteneri de afaceri. În dosarul de insolvență, anterior falimentului, cei mai mari creditori ai firmei erau General Trust – firma lui Cătălin Spătaru, Soares Da Costa S.A., Argecom, Apă Canal și alții. Nordco devenise spaima licitațiilor publice, nu din cauza prețului mare oferit, ci din contră! Una din ultimele lucrări câștigate de firmă a fost extinderea sediului DGASPC, unde a oferit un preț de 38% din cel estimat de specialiști.
Lichidatorul, Projuridic IPURL, oferă celor interesați 70% din clădirea firmei, de pe Depozitelor. Diferența de 30% este deținută de firma SECONA. Prețul cerut pentru cota de 70% din proprietate este de 10 miliarde de lei vechi. Lichidatorul încearcă, tot la termenele fixate, din martie și aprilie, să valorifice și alte bunuri: autobasculantă, cilindru compactor, birotică etc.

Sediul INSTAG, vis-a-vis de NORDCO, deasemenea, de vânzare

O altă firmă ce nu a mai reușit să iasă din dificultățile financiare este INSTAG, profilată, așa cum sugerează și propriul nume, pe instalații. Sediul INSTAG este oferit celor interesați spre vânzare, în data de 14 martie, de către executorul judecătoresc Ion Iordache, în contul unor datorii mai vechi ale firmei către Leumi Bank. Astfel, se vinde sediul din Strada Depozitelor nr. 29, în suprafață de 87 m.p., dar și terenul aferent, de 387 m.p. Prețul solicitat este de 230.000 lei.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea