Magistrații Tribunalului Argeș au admis cererea formulată de ANI în cazul fostului primar al comunei Albeștii de Muscel, Ionel Năftănăilă

Fiind deja acuzat într-un dosar pentru prezentare de documente, declarații false în formă continuată și conflict de interese ce aveau ca scop obținerea unor fonduri europene, iată că pe rolul instanței Tribunalului Argeș, la jumătatea lunii decembrie, a fost înregistrat de către ANI  un nou dosar,  având ca obiect conflict de interese ori incompatibilitate. Alături de fostul primar Năftănăilă, în calitate de pârâți în același dosar sunt și Primăria Albeştii de Muscel şi Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietari de Păduri, tot din aceeași localitate. În mandatul său din 2008-2012, Ionel Năftănăilă a fost declarat incompatibil și în conflict de interese de către ANI, acesta punându-și semnătura atât în calitate de primar cât și de cea de președinte al Asociației Crescătorilor de Animale și Proprietari de Păduri din Albeștii de Muscel pe actele adiționale de la un contract de concesiune, ce avea ca scop obținerea unei sume achitate de APIA Argeș de aproximativ 460.000 lei.
Magistrații Tribunalului Argeș au admis cererea formulată de către ANI, iar actele adiționale semnate de către fostul primar la contractul de concesiune au fost declarate nule, sentința nefiind definitivă și având drept de recurs.

Fostul primar Năftănăilă este în război cu ANI de mai multă vreme

Potrivit unei hotărâri date de către Înalta Curte de Casație și Justiție în anul 2014, într-un alt dosar în care este inculpat fostul edil pentru infracțiuni de corupție și conflict de interese, acesta a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, fără a mai avea dreptul de a ocupa o funcție publică timp de cinci ani. Dosarul a fost instrumentat de către DNA , iar procurorii l-au trimis în judecată pe fostul edil sub acuzaţiile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea ilicită de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave; schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată şi conflict de interese. De asemenea, instanța la obligat la momentul respectiv pe incultpatul Ionel Năftănăilă la plata la 5.700 lei, reprezentând plata cheltuielilor judiciare avansate către stat.

Fostul edil s-a lăsat de meserie pentru a deveni patron de cârciumă în Câmpulung

Din moment ce nu mai avea dreptul de a mai candida pentru o funcție publică timp de câțiva ani, Ionel Năftănăilă a decis că merită să își încerce norocul în cu totul alt domeniu decât cel cu care a fost obișnuit până acum. Astfel, acesta a achiziționat o locație în cartierul muscelean Grui, pe care a transformat-o în restaurant sub numele de King’s Garden.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea