Năravul vechi se uită greu! Bani publici ”pe caiet”, din nou, la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș

Nenumărate controale de la Ministerul Tineretului și Sportului, nenumărate rapoarte întocmite în care au fost evidențiate nereguli crase privitoare la modul în care sunt înregistrați clienții sau încasați banii, toate acestea au un singur numitor comun: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Rapoartele de control au avut concluzii dure, documente au fost trimise către ANRMAP, procuratură și chiar către DNA. Între timp însă, nimic, nicio schimbare. Statul în stat denumit DJST Argeș continuă să își facă, liniștit, de cap, beneficiind de infrastructura pusă la dispoziție de statul român. Spații de cazare, restaurant – unele chiar în Pitești, toate acestea sunt puse la muncă. Pentru cine? – ne întrebăm noi. Și din ce cauză nu se iau măsuri drastice?

La controlul intern de săptămâna trecută, cel care administrează Baza Turistică din Pitești a arătat comisiei… uși încuiate!

Situație demnă de cascadorii râsului, săptămâna trecută, la sediul Bazei Turistice Pitești, unitate subordonată DJST Argeș. Suspiciuni bine întemeiate privind folosirea unității de cazare fără acte, au dus la formarea unei comisii de control care să poată decide cum stau lucrurile. Doar că… membrii comisiei cu pricina au fost tratați cu… uși închise. Mai exact, șeful de serviciu, Florean Vișan, nu a reușit să arate comisiei multe camere, din… lipsa cheilor.
Zeci de oameni au fost găsiți la cele trei nivele ale Bazei Turistice. Majoritatea muncitori, constructori, angajați la firmele care construiesc Lidl-ul din Războieni. Baza Turistică și șantierul se situează la o distanță de 50 de metri, fără gard, permițând, astfel constructorilor un acces facil spre zona de cazare, dar și spre restaurantul Bazei, unde servesc masa.

Zeci de persoane cazate, în 14 februarie, însă ultima înregistrare data din 27 ianuarie

Zeci de persoane au fost găsite, de echipa de control, în camere sau la masă. Firme de construcții diverse, muncitori, chiar studenți. Acte? Ei, aș! Exact ca și în situațiile descrise de echipele de control din anii anteriori, echipe de control venite de la Minister sau de aiurea, șeful Florean Vișan nu a putut prezenta nici un document oficial. În Registrul de cazare domnea… mulțimea vidă! Cazații sunt înregistrați – meteahnă veche – într-un caiet ordinar, motivarea fiind aceea că pontajul se efectuează pentru perioadele 1-15 și 16-30 ale lunii, că numărul de cazați fluctuează în funcție de vreme și de lucrări și că abia apoi se trec în acel Registru. Numărul de cazați pot fluctua, completăm noi, și în funcție de numărul de pagini rămase în caiet la jumătatea și sfârșitul lunii, de cât de bine se înțeleg responsabilii Bazei cu patronii firmelor care au nevoie de cazare, etc. Așadar, atenție, oameni buni! Când veți mai pleca la munte sau mare, refuzați să semnați orice document de cazare, refuzați să achitați orice sumă de bani. Poate mai stați, poate nu, poate nu aveți chef. Plătiți la sfârșit, între timp unitatea de cazare stă în poziție de drepți. Vedeți dacă merge și e legal, căci la Pitești, la  Baza Sportivă, e legal!

Jumătate din camere - încuiate. Nu se știe unde sunt cheile. La dracu!...

Da, e singura explicație. Dracu` și-a băgat coada în toate cele trei etaje ale Bazei Sportive și a șparlit jumătate din cheile camerelor. Așa încât nu s-a putut stabili dacă e cineva cazat acolo, sau nu. Domnul Florean Vișan a spus că nu, iar cei patru din comisie au trebuit să accepte sau să spargă ușile. Au acceptat, așa încât au rămas, în inventar, cu doar cele câteva zeci de persoane cazate fără a fi trecute în Registru.
Ce se va întâmpla? Probabil nimic. În urmă cu un an și ceva, o comisie de control a Ministerului Tineretului și Sportului găsea nereguli la cazare, ba chiar cazați fără acte. Cu o seninătate absolută, șefii DJST care se ocupă de astfel de ”treburi”, într-o mărinimie rar întâlnită au acceptat să refacă facturile măsluite și să suporte diferențele de bani. Fără urmări, fără probleme. Așadar, poftiți la erori, domnilor, că plătește numai cel care e prins, și numai pentru ceea ce se descoperă când e prins.
Raiul pe pământ, având sub gestiune clădiri, terenuri și utilaje ale statului român. Și cu cheile de la jumătate din camerele raiului pierdute de domnul Florean... S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea