Se precipită treburile în Dosarul ”Consultanța”

# Completul Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit, în luna martie, trei termene de judecată!

Situație mai rar întâlnită în zona magistraturii. Este vorba de celebrul Dosar ”Consultanța”, în care 40 de primari argeșeni sunt acuzați de abuz în serviciu și alte infracțiuni complementare.
La termenul din 15 februarie, în fața judecătorilor completului penal al Înaltei Curți de Casație și Justiție, avocații apărării au solicitat, fiecare, permisiunea de a depune înscrisuri, de a fi audiați martori. De asemenea, s-au solicitat numeroase expertize, contabile sau privind fondurile europene. Edilii argeșeni vor încerca, pe această cale, să demonstreze că strategiile de dezvoltare comandate și plătite firmei deputatului Mircea Drăghici au fost benefice pentru comunitate, producând efecte pozitive, reușindu-se, printre altele, atragerea de fonduri europene sau finanțări de la bugetul național.
O problemă mai deosebită a ridicat-o celebrul avocat Doru Viorel Ursu. Acesta, în calitate de apărător al mai multor primari argeșeni, a solicitat înregistrările telefonice constituite ca probe în dosar, ridicând oarecari suspiciuni. Doru Viorel Ursu reprezintă primarii din Dragoslavele, Dâmbovicioara, Stoenești etc..

Termene la foc automat: 21,24 și 29 martie 2017

Interesant este și faptul că instanța ICCJ a stabilit, pentru a doua jumătate a lunii martie, trei termene, ceea ce este mai puțin obișnuit. Mulți primari s-au gândit la faptul că, date fiind ultimele evenimente petrecute în justiție, instanța se grăbește să finalizeze dosarul, unul dealtfel foarte stufos. Discuțiile s-au concentrat și pe decizia recentă a Curții de Apel Alba Iulia, care a admis contestația la executare a unui funționar public acuzat și condamnat anterior pentru abuz în serviciu.

Ce s-a întâmplat la Alba Iulia?

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis contestaţia la executare depusă de fostul secretar al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Dan Daniel, condamnat definitiv anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, instanţa apreciind că fapta acestuia este dezincriminată.
Dan Daniel a făcut contestaţie la executare ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale, pronunţată ulterior condamnării lui. Tribunalul Hunedoara i-a respins contestaţia, care i-a fost admisă însă de către CA Alba Iulia.
Avocatul Gheorghe Piperea spune că decizia de la Alba Iulia este foarte importantă atât pentru dosarele aflate pe rol, la procurori sau judecători, cât și pentru cei condamnați pe baza textului invocat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea