Frătică a început, la Bradu, șicanele împotriva lui Dan Stroe

# Pentru prima dată, în actualul mandat, nu se ține ședință ordinară de consiliu local  # Miza uriașă a intrării în Primăria Bradu a lui Dan Stroe

Este clar. La Bradu reîncepe războiul, fix de acolo de unde a rămas în vara anului trecut.  Florin Frătică, încă la butoanele Primăriei, având de partea sa opt din cei cincisprezece consilieri locali, va face tot posibilul să împiedice accesul primarului ales, pesedistul Dan Stroe, fix cum a făîcut și până acum. Să vedem prin ce mijloace, și cât de legale.

În vara lui 2016, depunerea jurământului împiedicată de o chichiță procedurală

În vara anului trecut, pe 2 iulie, în prezența subprefectului Emilian Dragnea, s-a trecut la constituirea Consiliului Local Bradu. Primarul ales de oameni, pesedistul Dan Stroe, nu a putut depune jurământul  Motivul? Nu există o validare executorie a mandatului său din partea Judecătoriei, în urma unei contestații depuse de Florin Frătică. În contestație, un motiv stupid, menit tocmai să tergiverseze această numire: neconstituționalitatea organizării unui singur tur de scrutin. Desigur, judecătorii au respins cererea lui Frătică. Ea, însă, a produs, pentru moment, efectul scontat: Dan Stroe nu a putut depune jurământul, așa încât, deși cercetat penal, Florin Frătică, ales atunci viceprimar, a preluat, temporar, și funcția de primar.
Ulterior, Dan Stroe a fost prins în procesul penal intentat, proces în care a fost achitat; însă, până acum câteva zile, a fost ”beneficiarul” unor măsuri de control judiciar extreme de restrictive, care nu îi permiteau să intre în sediul instituției sau să ia legătura cu consilierii locali.

Primăvara lui 2017 vine cu aceleași probleme. Frătică nu convoacă, pentru prima dată în actualul mandat, ședință de consiliu local

În urmă cu numai câteva zile, Tribunalul Argeș îl achită pe Dan Stroe de acuzațiile ridicate de procurori. În paralel, sunt ridicate și interdicțiile instituite acestuia. Pentru a-și prelua  atribuțiile de primar, mai este nevoie doar de o depunere a jurământului, în fața consilierilor locali. Doar că, pentru a se ține o ședință de consiliu local, trebuie, în afară de convocarea acesteia, și o majoritate a consilierilor. Care majoritate, însă, este ținută, cu lanțuri și cătușe, în curtea lui Florin Frătică, tradiționalul primar  penal din Bradu. Și, culmea, pentru prima dată în actualul mandat, Frătică nu a convocat, așa cum era stabilit, ședință ordinară de consiliu local în ultima joi din luna februarie. Pentru că, la ședință, Dan Stroe ar putea depune jurământul.
Va fi interesant de văzut ce va mai scorni, în viitorul apropiat, Frătică pentru a-l putea ține pe primarul ales departe de instituție, mai ales că, prin lege, consiliile locale trebuie să își adopte propriul buget în 45 de zile de la publicarea, în Monitorul Oficial, al Bugetului Național.

Care este miza intrării în Primăria Bradu a lui Dan Stroe

Problema lui Florin Frătică nu este nici pe departe aceea de a-l avea, ca șef, pe Dan Stroe. Primarul ales din Bradu este, pentru el, o amenințare mult mai mare prin prisma deciziei anunțate de acesta, și anume de a solicita, imediat după numire, un audit opentru a vedea pe unde s-au dus banii instituției. Se vorbește de sume uriașe care s-au cheltuit, în trecut, pentru lucrări diverse, lucrări de care consilierii PSD nu prea știu mare lucru.

Luni, 27 februarie, ședință extraordinară convocată de consilierii PSD

”Lucrăturile” taberei adverse primarului ales se vor vedea, probabil, încă de luni, când consilierii PSD au convocat o ședință extraordinară, cu două propuneri pe ordinea de zi, propuneri ce privesc probleme ale comunității. Este vorba de încheierea unui contract de ridicare a câinilor fără stăpân de pe raza localității, în urma numeroaselor sesizări primite, dar și o propunere de  identificare a unei suprafețe de teren în vederea construirii unui loc de joacă. Ședința va avea, de asemenea, rolul de a arăta acestei comunități modul în care ”joacă”, în echipă, cele două tabere adverse și, mai ales, cât contează, pentru echipa Frătică, bunul mers al treburilor din Bradu.
Vom reveni.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea