Regizoare piteșteancă - trei nominalizări la premiile Gopo 2017

Catrinel Dănăiață s-a născut la Pitești la 6 iulie 1983 și a absolvit prestigiosul Colegiu Național I.C. Brătianu din localitate.  Este lector universitar doctor la Facultatea de Arte  București, catedra Regie de Film și TV din cadrul Universității Hyperion, doctor în Cinematografie și Media cu teza: „Filmul de autor in cinematograful italian” și are un palmares important în televiziune şi în industria muzicală (a realizat videoclipuri muzicale pentru Smiley, Feli, Dorian şi Peter Pop).
Lungmetrajul „Dublu”, filmul de debut al regizoarei piteștence Catrinel Dănăiață, a fost nominalizat, zilele trecute, la trei categorii în cadrul premiilor Gopo 2017: Cel mai bun debut, Cea mai bună imagine și Cel mai bun actor.
Filmul „Dublu”, care a intrat în cinematografele din România din 17 iunie 2016, spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. „«Dublu» este un film septic, care vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate. Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și mai ales din faptul că, de cele mai multe ori, detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive și lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu, criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toți”, declara regizoarea Catrinel Dănăiață.
Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira. Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imagine: Pătru Păunescu, sound designer: Andy Vasilescu, montaj: Theodora Penciu, scenografia: Grigore Pușcariu. Producătorul filmului este Gabi Antal, iar coproducător – Ada Solomon.
De remarcat faptul că, la începutul lunii iulie a anului trecut, a avut loc premiera internațională a acestui film, în cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary. Pelicula a fost inclusă în competiția „East of the West“ și s-a bucurat de numeroase aprecieri de la public, critici și presa de specialitate. Proiecția de gală a fost la Teatrul Municipal din Karlovy Vary, în fața unei săli arhipline.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea