Sindicatele de la Dacia au bătut palma cu patronatul

# Salariul va crește cu 200 de lei brut

Anul acesta, deși diferența între cerere și ofertă părea destul de mare, iată că părțile s-au înțeles mai repede decât de obicei. Angajaţii Dacia solicitau o majorare salarială de 450 de lei brut (100 euro) lunar, în cadrul negocierilor anuale cu privire la contractul colectiv de muncă, în timp ce compania, inițial, a fost dispusă să acorde o mărire de doar 120 de lei brut.
Angajații Dacia vor primi, în 2017 salariul marit, în două tranșe, precum și o primă în urma rezultatelor comerciale și financiare bune ale Dacia din 2016, a anunțat producătorul auto din Mioveni. Conducerea spune că salariile de la Dacia sunt comparabile cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) și conducerea compania au agreat cresterea salariului de bază brut pentru operatori cu 120 lei, începând cu 1 ianuarie, completată de o creștere de 80 lei, de la 1 martie. În plus, toți angajații vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016 în valoare de 1.450 lei, brut, acordată în luna mai.
De asemenea, administrația Dacia a informat partenerul social că valoarea tichetului de masă va crește la 12 lei, din luna aprilie, și la 15 lei (valoarea maximă), începând din luna octombrie.
Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 lei, brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din tari precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia”, spune conducerea Dacia.
Compania precizează, de asemenea, că obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activitățile derulate, inclusiv în cea de fabricație, pe platforma industrială de la Mioveni.
„Aceasta trebuie să se mențină performantă alături de celelalte uzine ale Grupului Renault și în raport cu competiția”, subliniază compania auto.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea