Afaceriștii argeşeni apelează la bănci pentru a îşi consolida business-urile

La nivel local, ca şi în restul ţării de altfel, se mai pune din când în când problema finanţărilor atunci când patronii de firme, fie ele întreprinderi mari, mici sau mijlocii doresc să îşi reclădească sau să îşi dezvolte şi mai mult companiile pe care le conduc.
În acest caz, pentru a îşi mări cifrele de afaceri şi mai mult şi a se menţine pe un trend ascendent, doi oameni de afaceri din Argeş au găsit diverse metode prin care să poată să îşi obţină finanţări pentru proiectele lor. Un astfel de caz este şi cel al liberalului Gelu Tofan, un om care din anul 2012 a accesat un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă prin PNDR şi a reuşit să construiască, doi ani mai târziu, în comuna Bascov, o fabrică de îmbuteliere a apei carbogazoase, numită ”Poiana Ursului”. 
În fiecare zi, din fabrica condusă de argeşeanul Gelu Tofan ies aproape 5.000 de sticle cu apă ce provin din izvoare de mare adâncime şi ajung în peste 200 de magazine din judeţul nostru. Motiv pentru care, dată fiind şi cererea foarte mare din partea clienţilor săi, cunoscutul om de afaceri a luat decizia de a îşi extinde fabrica şi mai mult, urmând să poarte discuţii cu diverse instituţii bancare în acest sens în vederea obţinerii unei finanţări care să poată să acopere toate costurile necesare: ”Stăm foarte bine în acest moment, încercăm să facem faţă comenzilor care par să fie din ce în ce mai multe, iar în această perioadă încerc să aflu mai multe informaţii despre un împrumut bancar care să ajute la dezvoltarea fabricii, ne-a declarat omul de afaceri Gelu Tofan.

Patronul de la Rehoma, datornic la bănci pentru a scăpa de datorii la alții

Un alt caz, dar puţin mai diferit de data aceasta îl reprezintă şi împrumuturile făcute la bănci pentru plata diverselor restanţe ori datorii care ţin pasul pe loc când vine vorba de dezvoltarea afacerii. În această situaţie se află şi patronul complexului hotelier şi al carmangeriei Rehoma, care a fost neoit din cauza unor datorii, să facă un împrumut bancar de câteva milioane de lei.
Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea