Liderul PNL Moșoaia, condamnat penal definitiv pentru că a fost prins beat la volan

# Președintele PNL Moșoaia, în plin proces penal, a mințit cu nerușinare, nerecunoscându-și culpa: ”Astea sunt probleme de calomnie. Nu am absolut nicio problemă de genul acesta!

Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Pitești,  s-a consumat ultimul episod din afacerea penală a liderului PNL Moșoaia, Mihai Alexandru Lucian. Acesta a fost prins de polițiștii de la serviciul rutier din Câmpulung Muscel, în luna august a anului trecut, conducând sub influența băuturilor alcolice. După ce a suflat în aparatul etilotest, fiind vorba de o cifră îngrijorător de mare rezultată, oamenii legii au decis să îl conducă pe acesta la unitatea medicală din localitate, unde i s-au recoltat probe de sânge. Rezultatul a fost unul extrem: 1,9 la mie, adică aproape de coma alcoolică!

Conform legii, i s-a întocmit dosar penal și i s-a reținut permisul de conducere în vederea anulării. Iată ce prevede, pentru astfel de infracțiuni, legislația în vigoare:

# Codul Rutier - Capitolul VI - Infracțiuni și pedepse
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibatie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă

Inculpatul Mihai Alexandru Lucian a fost trimis, la data de 14.09.2016, în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, formându-se, astfel, dosarul penal nr. 4794/205/2016 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. După numai patru luni, președintele PNL Moșoaia este condamnat, conform Hotărârii Judecătoriei.

# Judecătoria Câmpulung: Hotărâre - nr. 2/2017 din 09.01.2017
În baza art. 336 al.1 C.pen., în condiţiile art. 396 al.10 C.pen., condamnă pe inculpatul Mihai Alexandru Lucian la 2025 lei amendă penală reprezentând 135 zile amendă, stabilită conform disp. art. 61 al.4 lit.c Cod penal, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 15 lei. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.63 al.1 C.pen. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, în caz de neexecutare cu rea credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte. În baza art. 274 C.proc.pen. obligă inculpata la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09 ianuarie 2017.

Președintele PNL Moșoaia, în plin proces penal, a mințit cu nerușinare redactorul ATITUDINE IN ARGEȘ: ”Astea sunt probleme de calomnie. Nu am absolut nicio problemă de genul acesta!

Nemulțumit, probabil, de hotărârea primei instanțe sau îngrijorat de posibilitatea procurorilor din Câmpulung de a o ataca, șeful liberalilor din Moșoaia a formulat apel la Curtea de Apel Pitești. Aici, am avut surpriza, mergând să asistăm la ședința de judecată, de a da, cum se spune, ”nas în nas cu infractorul”.
Surpriză, pentru că, anterior, în data de 16 decembrie 2016, l-am contactat telefonic spre a-i cere lămuriri cu privire la dosarul său penal. Doar că vajnicul liberal a negat totul, cu o seninătate ieșită din comun, ba chiar ne-a sugerat că zona aceasta este una a calomniilor, mai ales că omul nu are nicio problemă cu permisul, alcoolul și procesul. Minciună sfruntată.
Iată dialogul purtat, pe  care îl putem pune la dispoziția celor interesați:
# Buna ziua. Pe portalul Judecătoriei Câmpulung sunteți înregistrat cu un proces penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice
Mihai Alexandru Lucian: Nu știu... nu știu despre ce este vorba. Spuneți mai departe
# Păi dorim să vă întrebăm ce s-a întâmplat, dacă v-au reținut permisul de conducere...
Mihai Alexandru Lucian: Sunteți convins că este vorba despre mine?
# După nume și zonă, da. Însă v-am sunat tocmai ca să ne confirmați
Mihai Alexandru Lucian: Vă rog să vă asigurați dacă e vorba despre mine
# Păi spuneți-ne dumneavoastră, tocmai de aceea v-am și sunat...
Mihai Alexandru Lucian: Nu, nu, nu e cazul și nu am absolut nicio problemă de natura asta. Doamne ferește, să nu faceți confuzii de genul ăsta... haideți să ne interesăm bine ca să nu... că astea sunt probleme de calomnie. Nu am absolut nicio problemă de genul acesta!

La Curtea de Apel Pitești, totul s-a terminat într-un singur termen. Iată ce a decis judecătorul de caz:
# Document: Hotarâre  169/2017  01.03.2017
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Mihai Alexandru Lucian, împotriva sentinţei penale nr. 2/09.01.2017 pronunţată de Judecătoria Câmpulung în dosarul nr. 4794/205/2016. Obligă pe inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 01 martie 2017, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Așadar, cinstitul președinte al PNL Moșoaia, cel care se jura că e mai curat ca lacrima, iată, se ține de prostii. Nu putem să nu îi remarcăm abilitatea de a servi, cu toată convingerea, minciuni. Iată ce a declarat, cu numai câteva zile în urmă, privitor la fix același subiect, redactorilor săptămânalului Ancheta: „Trebuie să faceţi cercetări că am mai auzit nişte zvonuri de-astea. Nu e nicio legătură între asta (n.r. - dosarul penal) şi mine. Sunt curat ca lacrima! Nu îmi permiteam eu să... Trebuie să şi verificăm dacă este vorba despre mine. Aşa, pe zvonuri, se pot face multe afirmaţii şi, mai grav, calomnii... Deci sunt curat ca lacrima, nu am absolut nicio problemă! Aici nu am nicio implicare, nimic!”.

Mașina nu o poate conduce beat. La partid, nicio problemă, se poate și cu alcool!

Purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a declarat că această condamnare penală nu îi va aduce, probabil, șefului PNL Moșoaia, sancțiuni pe linie de partid, pentru că nu este vorba de o faptă de corupție. Așadar, omul doar a condus beat, din punct de vedere politic – cel puțin așa susține liderul liberal – nu sunt mari probleme.
Adrian Miuțescu purtătorul de cuvânt al PNL Argeș: ”Îmi pare rău să aud de o asemenea întâmplare. E o greșeală din care trebuie să învețe. Trebuie să își revizuiască poziția, desigur, e un băiat tânăr...”
Am încercat, de mai multe ori, să îl contactăm, telefonic, pe președintele PNL Moșoaia, Mihai Alexandru Lucian, după ce judecătorii Curții de Apel Pitești s-au pronunțat, definitiv și irevocabil, cu privire la condamnarea sa penală. Am fi dorit să aflăm dacă, într-adevăr, s-a lămurit că este chiar domnia sa cel judecat, dacă mai are nelămuriri cu privire la propria prezență în sala de judecată și în dosarul cu pricina. Nu ne-a mai răspuns... A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea