Cremeria Marco, una din afacerile lui Victor (Bobi) Marinescu, amplasată la km zero al Piteștiului, s-a închis!

Deși inaugurată cu mare tam-tam, susținută frenetic prin publicități mai mult sau mai puțin agresive și prin bârfe mai colorate decât fisticul din înghețata oferită vânzării,  iată, afacerea dulce a lui Boby Marinescu... s-a dus!
Gelateria, care se afla la parterul Hotelului Muntenia (clădire aflată, de altfel, în stadiu avansat de insolvență),  nu a prosperat,  în ciuda faptului că materia primă era asigurată de către firma Vlășcuța, o altă afacere a lui Marinescu.
Surprinzător sau nu, gelateria se întindea pe un spațiu de zeci de metri pătrați, chiar  sute, cu multe sute, chiar mii de euro chirie, cu un personal numeros și plăți transparente. Chiriile nu figurau însă, la un moment dat, în contul desemnat de administratorul judiciar. Nu știm dacă au mai apucat să figureze. Boby Marinescu nu a facut abatere nici de data aceasta de la stilul caracteristic. Dealtfel, omul de afaceri nu este străin de anumite combinații financiare, firma sa, Star Trading Impex, având în ultimii ani o cifră de afaceri uriașă, dar un profit minuscul raportat la cel al altor firme de profil.

Curiozitate pentru datele financiare ale lui 2016. Firma mică a lui Boby Marinescu, din nou, va avea profit mare?... Și invers?!

Am mai scris, că, la nivelul anului financiar 2014, cele două  sereleuri au avut rezultate absolut distorsionate, raportat la numarul de salariaţi şi la cifra de afaceri. La firma mică, Drumarg Muntenia, am aruncat un ochi pe situaţia financiară – dezvăluită de site-ul oficial al Ministerului Finanţelor- și aceasta  ne arată un profit uriaş, la o cifră de afaceri infimă. În anul 2014, firma a înregistrat un profit net de 1.177.674 lei, o sumă astronomică (aproape 12 miliarde lei vechi!!!) dacă ne raportăm la faptul că are un singur salariat;  mai incitant, chiar intrigant este faptul că profitul respectiv este obţinut dintr-o cifră de afaceri netă de 2.201.488 lei.
Aşadar, jumătate din cifra de afaceri a firmei se transformă în profit ! În acelaşi an, cu un număr mediu de 163 de salariaţi, S.C. Star Trading Impex S.R.L reuşea o cifră de afaceri cu totul impresionantă  58.314.264 lei, adică pste 583 miliarde lei vechi. Bani, nu glumă, rulaţi de cunoscuta firmă de constructii.  În partea de jos a situației însă, aproape neobservat, din cauza numărului mic de cifre, profitul: 256.119 lei.
În  2015, surpriză sau nu, firma mică, cu un singur salariat, bate din nou gigantul Star Trading Impex . Eh, se putea și mai bine... Sereleul, cu un singur angajat, a făcut un profit de 393.611 lei, la o cifră de afaceri de numai 2.326.262 lei. Hai că se poate... !
Contactat telefonic, afaceristul a refuzat sa ne acorde mai ulte informații cu privire la afacerea din centrul Piteştiului, Cremeria Marco. Se pare, însă, că înghețata s-a dus. S-a dus în Mall.
Adriana Dragomir

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea