Se așteaptă pronunțarea în procesul dintre Apele Române și Valah Construct

# 13 martie, zi cu ghinion pentru oficialii ABAAV. Judecătorul le-a respins cererea de recuzare

Zile încordate pentru șefii Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea. Dosarul format în urma anulării licitației de o mie de miliarde de lei vechi este în pronunțare. Asta deși, așa cum se va vedea puțin mai jos, juriștii instituției au făcut tot posibilul să mai amâne, fie și cu un singur termen, deznodământul.
Cerere de recuzare după cerere de strămutare. Motivul? Frica!
Luni, 13 martie, poate fi considerată o zi cu ghinion pentru șefii ABAAV. Pentru că, la Tribunalul Argeș, acolo unde se judecă procesul licitației de o mie de miliarde, aceștia, din nou, au înfrânt.    Ultima încercare de tergiversare a litigiului dintre Administrația Bazinală de Apă Argeș și firma Valah Construct, inițiată de prima beligerantă, a luat sfârșit. La penultimul termen, ABAAV a înaintat judecătorilor Curții de Apel Pitești o cerere de strămutare  a dosarului: Motivul? Mediatizarea excesivă, faptul că, în presă, s-a scris destul de mult despre litigiul cu pricina, faptul că managerul firmei cu care se află în proces este persoană publică. Magistrații Curții de Apel Pitești nu au considerat că acestea sunt motive suficient de serioase pentru a  strămuta dosarul, respingând cererea juriștilor ABAAV. Ei bine, la ultimul termen, aceiași juriști au formulat o cerere de recuzare a completului de judecată. Motivul îl știu numai aceștia, cei prezenți în sală nereușind să se dumirească pentru ce motiv ar fi putut formula o astfel de solicitare. În aceeași zi însă, solicitarea a picat cu brio și judecătorul a solicitat concluzii scrise, anunțând că se va pronunța asupra cauzei. Hotărârea instanței va fi comunicată cel mai devreme pe data de 20 martie, cel mai târziu spre sfârșitul lunii.
Proiectul care a cauzat litigiul, proiect ratat din cauza indeciziei oficialilor ABAAV, prevedea amenajarea hidrotehnică complexă a albiei râului Argeș, cu praguri de fund, gabioane și alte lucrări speciale. Între timp, problemele podului de la Căteasca se acutizează, tocmai din cauza lipsei unor astfel de lucrări.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea