”Au fost atacuri prin toate mijloacele. Mai nou aşa se face campanie electorală, prin denigrare şi reclamaţii. Dar oamenii văd şi analizează, nu mai pot fi păcăliţi”

# Interviu cu Laurențiu Micu, primarul comunei Săpata

A candidat la Primăria Săpata la numai 25 de ani, fiind cel mai tânăr candidat din Argeș, în 2012. A devenit, după succesul în alegeri, cel mai tânăr primar al județului. Al doilea mandat a venit, iată, ca o confirmare a dorinței de a face ceva pentru comuna natală. În 2016, alături de o echipă bine conturată, i-a încredințat pe locuitorii urbei sale de intențiile de a ridica mult standardul de viață. Cât a reușit să facă din ceea ce a promis, dar și ce proiecte are deja în derulare, ne-a comunicat, în exclusivitate, chiar tânărul primar din Săpata, Laurențiu Micu.
# Deși tânăr, oamenii din Săpata v-au încedințat, majoritar, un al doilea mandat de patru ani. Ce i-a făcut pe aceștia să vă voteze din nou?
- Consider că oamenii mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat datorită realizărilor în comună de-a lungul primului mandat şi relaţiei cu aceştia.  A contat, probabil, și faptul că am fost cerebral, direct şi nu am încercat niciodată să îi mint, să îi dezamăgesc.
# Care sunt sarcinile pentru actualul mandat și ce s-a demarat deja în această privință?
- Sarcinile sunt multe şi complexe. Sperăm să realizăm cât mai multe din promisiuni şi necesităţile comunităţii. Lucrăm la întocmirea bugetului însă nu este foarte mulţumitor şi încercăm să îl realizăm cât mai corect, conform necesităţilor. După aprobarea bugetului, în perioada imediat următoare vom urgenţă repararea drumurilor comunale.

”Bugetul este destul de mic, dar am cerut sprijin şi de la Consiliul Judeţean”

# Aveți un colectiv bine sudat, dar și o echipă de consilieri serioasă. Totuși, înaintea campaniei de anul trecut, opozanții au atacat prin tot felul de mijloace, inclusiv prin reclamații la DNA, ANAF și alte instituții publice. Cum s-au finalizat aceste atacuri?
- Într-adevăr au fost atacuri prin toate mijloacele. O parte din reclamaţii s-au clarificat, altele sunt în curs de clarificare. Mai nou aşa se face campanie electorală, prin denigrare şi reclamaţii. Dar oamenii văd şi analizează, nu mai pot fi păcăliţi.
# Săpata nu este o comună cu buget mare. În ce măsură preconizați să completați lipsul respectiv prin accesarea de fonduri europene, dar și prin ajutorul de la Consiliul Județean?
- Bugetul este destul de mic, dar am cerut sprijin şi de la Consiliul Judeţean pentru realizarea unor obiective necesare comunităţii.  Sperăm să ne sprijine, bazându-ne și pe faptul că, și în trecut, am găsit tot sprijinul și înțelegerea necesare.
Solicitări depuse avem şi la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare.Tot la Ministerul Dezvoltării am solicitat finanţare pentru realizarea unui pod în colaborare cu Primăria Lunca Corbului între comuna Săpata şi comuna Lunca Corbului în satul Mîrțești, punctul Comăneşti. Am mai solicitat finanţare pentru finalizarea Bazei Sportive din satul Găinuşa, obiectiv finanţat prin Ordonanţa 7 la care nu au mai fost bani alocaţi şi, automat, sistate lucrările.
Proiecte avem şi facem tot posibilul să obţinem finanţări. Gândim, împreună cu aparatul Primăriei, noi proiecte, avem multe planuri de viitor pentru Săpata. Sperăm să reușim să facem cât mai multe dintre acestea.
# Este solicitată și o întrebare personală. Vă apropiați de vârsta de 30 de ani. Bat clopote de nuntă în familia primarului Laurențiu Micu?
- Încă nu a venit "săptămâna oarbă". Dar, cu siguranţă, se va întâmpla şi asta.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea