Maria Dinu este noul administrator public al Argeşului

Începând de săptămâna trecută, şefa de cabinet a preşedintelului CJ, Dan Manu, candidat pentru funcţia de adminstrator public al judeţului a trecut cu brio cele două probe de concurs ce au avut în vedere preluarea uneia dintre cele mai complexe funcţii din aparatul de conducere ale unui judeţ.
Fiind consilier politic, timp de zece ani s-a aflat în fruntea Cabinetului I al judeţului sub conducerea fostului preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu, iar după plecarea acestuia de la şefia judeţului, Maria Dinu a decis că este timpul să facă o pauză din administraţia publică timp de doi ani, activând în mediul privat în tot acest timp,până în vara anului trecut când a fost aleasă noua echipă de conducere a judeţului  în urma alegerilor locale şi cu această ocazie reuşind să revină în fruntea Cabinetului I al judeţului.
În aceste condiţii, Maria Dinu pare să fie cea mai potrivită persoană pentru acest post, vasta experienţă în coordonarea aparatului public al judeţului fiind cartea ei de vizită.

Care sunt atribuţiile unui administrator public?

În primul rând, această funcţie este new entry în ţara noastră, fiind introdusă de către actualul preşedinte al PSD la nivel naţional, Liviu Dragnea, în timpul perioadei când se afla la conducerea CJ Teleorman,  obiectivul acestui post fiind de a delega o parte din atribuţiile de preşedinte unui manager care să preia sarcinile de coordonare a aparatului judeţean. Potrivit legislaţiei în vigoare, administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, semnat cu preşedintele Consiliului Judeţean, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean. Printre sarcinile ce fac obiectul fişei postului al acestei funcţii putem enumera şi calitatea de ordonator de credite, administratorul fiind delegat în condiţiile legii de către preşedintele de CJ,de unde rezultă că administratorul public al unui judeţ va putea gestiona bugetul adminstraţiei judeţene. Argeşul a mai avut o singură dată administrator public, funcţia fiind ocupată în trecut de Florian Pena.
Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea