Parastas la Hotel Muntenia sau cum se ţine o A.G.A. fictivă (2)

# Hotărârea a fost anulată, în cele din urmă, de Tribunalul Comercial Argeş. S-a sfârşit, recent, încă un episod din războiul pentru reduta numită S.C.TURISM MUNTENIA S.A.. O redută evaluată undeva la 20 de milioane de euro, deci o miză financiară uriaşă, pentru care nu s-au precupeţit – şi nu se precupeţesc – niciun fel de resurse.
Episodul la care ne referim acum este reprezentat de o Hotărâre AGA datată  din 5 iunie 2010. Care AGA a fost ţinută la Hotel Muntenia, fără însă ca angajaţii hotelului să observe pe cineva sau ceva. Câţiva acţionari – deci persoane îndreptăţite să participe la şedinţă – chiar au căutat în toate sălile hotelului, fără succes însă. Si totuşi... şi totuşi, apare hârtia, semnată de 24 de persoane, cum că şedinţa a fost ţinută, cu cvorumul necesar şi toate cele. Unde ? Păi... la Hotel Muntenia. Drept pentru care cei care nu au reuşit să găsească sala întrunirii s-au adresat Tribunalului Comercial Argeş.     Documentul A.G.O.A.emis la  5 iunie  este semnat – iniţial - de 24 de persoane, reprezentând o pondere de circa 33% din capitalul firmei. Până aici toate bune, numai că, aşa cum spuneam, alţi acţionari au căutat în zadar adunarea respectivă. La data stabilită, Nicolae Ivănescu, avocatul Mihai Dumitrică, directorul general Aura Berechet, liderul de sindicat Petre Boştenaru şi alţii au verificat fiecare încăpere a hotelului, căutând respectiva Adunare Generală a Acţionarilor. Printre semnatarii actului se numără şi Constantin (Ţil) Popescu. În aceeaşi zi însă, Ţil Popescu era la Arad, la 600 de kilometri distanţă, prezentat în presă, la negocierile de preluare a echipei UTA din localitate. Conform actului semnat de „grupul celor 24”, A.G.A. s-a ţinut în Crama hotelului. Crama era însă închiriată, în aceeaşi zi, pentru organizarea unui parastas...
Puţin mai pe larg, lucrurile au stat în felul următor: Ion Vâlcu convoacă A.G.A. pentru data de 4 aprilie.  Niciunul dintre acţionari nu s-a prezentat, conform procesului verbal încheiat – şi semnat – de unul singur de către Ion Vâlcu. Nicio problemă, cazul fusese prevăzut, aşa încât este aşteptată o a doua dată de şedinţă, în ziua următoare. A doua zi Nicolae Ivănescu, Aura Berechet, Mihai Dumitrică, Petre Boştenaru, Laura Ioniţă ş.a. au verificat fiecare sală a hotelului. Nimic, nicio mişcare. Doar… după ceva timp, procesul verbal, care atesta prezenţa a nu mai puţin de 24 de persoane în incinta hotelului, participanţi la acea A.G.A. convocată de Vâlcu. Deşi pe convocator era trecută Sala de Conferinţe (încuiată în acea zi), pe procesul verbal apare Barul Internaţional (Crama). În care cramă se pregătea un eveniment privat, aşa cum am menţionat mai sus.
La proces au fost folosite toate armele din dotare. Au fost chemaţi martori, au fost audiaţi angajaţi ai hotelului. Cert este faptul că nimeni nu a văzut pe niciunul dintre participanţii la şedinţă în ziua respectivă.
Drept pentru care Tribunalul Comercial Argeş
«Respinge excepţia tardivităţii formulării acţiunii de către reclamanţi şi excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului Ivănescu Nicolae. Admite cererile conexe, formulate de reclamanţii Dumitrică Mihai şi Ivănescu Nicolae în contradictoriu cu SC TURISM MUNTENIA SA. Respinge cererile de intervenţie voluntară, în interesul SC TURISM MUNTENIA SA, formulate de intervenienţii Ciobotoiu Eugeniu, Petcan Paula, Vâlcu Florica şi Mustocea Cristian. Dispune anularea Hotărârii AGEA a SC TURISM MUNTENIA SA nr. 1/05.06.2010. Hotărârea de anulare va fi menţionată în registrul comerţului şi publicată în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, după rămânerea ei definitivă şi irevocabilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.
Dată în Camera de Consiliu. Pronunţată în şedinţă publică azi 19.05.2011 la Tribunalul Comercial Argeş.”
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea