A început luna plantării arborilor!

# De la evenimentul inaugural, organizat de D.S. Argeș, au lipsit, cu nesimțire, politicienii

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 24 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. Acțiunea de vineri s-a desfășurat sub egida ”Natura să fie mâine ceea ce o fac să fie oamenii de azi.” La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat character simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.
Luna Pădurii, aşa cum era intitulată până acum câțiva ani, este una dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice şi reprezintă o modalitate de sensibilizare a publicului larg şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. Acest eveniment îşi are începuturile încă din anul 1872, când a debutat organizarea sărbătorii sădirii arborilor în Statele Unite ale Americii, ca urmare a despăduririlor masive care au avut loc. În România, prima dată, a fost organizată în 1902, de către Spiru Haret, pe atunci ministrul Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea „Sărbătoarea sădirii arborelui”. Luna plantării Arborilor a fost celebrată pentru prima dată în anul 1953, când s-a stabilit prin lege realizarea, an de an, a unor acţiuni pe linie silvică, cu un pronunţat caracter educativ.

Politicienii Argeșului, model de nesimțire! Au chiulit, în grup (organizat), de la eveniment

Prezența pe platoul din Pădurea Trivale a fost una numeroasă. Specialiști ai Direcției Silvice, ai ocoalelor silvice, reprezentanții ITRSV, copii, cadre didactice, presa. Politicienii, dând dovadă de o nesimțire ieșită din comun, au ignorant evenimentul cu desăvârșire! Politicieni care, în urmă cu doar un an (însă an electoral!) erau, la aceeași manifestare, câte doi pentru fiecare pomișor ce urma a fi plantat. Așa că au stat, la poze, câte doi la o singură lopată!  Pentru 2017, moda politică este cea a nesimțirii maxime, simțită, din plin, vineri. ”Natura să fie mâine ceea ce o fac să fie oamenii de azi”. Speranța este ca natura din logo să nu fie lăsată, cu niciun chip, pe mâna unor asemenea lepădături. Ar fi ușor de imaginat unde ar putea ajunge…
S.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea