Romii din Costești nu renunță la miliardele Consiliului Județean Argeș

# Stănescu, reprezentantul firmelor: ”Primăriile nu vor să plătească, ne trimit la Nicolescu. Ne spun: «Duceți-vă la Nicolescu să vă dea banii». Păi, noi am fost la poarta lui Nicolescu ca persoane fizice?” # Stănescu: ”Primarul Baicea a adus mascații la intimidare, că nu avem contract, că avem ștampilă falsă... au venit cu mascații peste noi...”

Încurcătură de câteva zeci de miliarde lei vechi, lăsată moștenire de Constantin Nicolescu și întregul aparat de specialitate al Consiliului Județean Argeș. Moștenire  pentru Regia de Drumuri Argeș, pentru actuala conducere a CJ și pentru câteva primării din județ. Programul de incluziune socială, care prevedea creșterea gradului de ocupare și angajare al romilor, în cazul de față, s-a transformat într-un program de îmbogățire a avocaților și de aglomerare a sălilor de judecată din întregul areal.
După câțiva ani de procese, aproximativ jumătate din banii ceruți au trecut, de bună voie sau cu forța, în conturile firmelor din Costești. Plângeri penale, acțiuni în instanță, tot tacâmul. Firmele perdante au cesionat dreptul de creanță altor firme, care, cu fruntea sus, au deschis noi acțiuni judecătorești. Și tot așa de vreo câțiva anișori. Procese câștigate, procese pierdute.
Stănescu, reprezentantul patronilor romi din Costești: ”Am făcut plângeri penale de doi ani împotriva primarilor care nu ne-au plătit, plngeri pentru abuz în serviciu. S-au bucurat (ei, primarii, n.r.) atunci când s-a discutat de grațiere, și acum au rămas dosarele blocate. Avem contracte, de servicii, de lucrări, semnate, nu s-au plătit nici  în ziua de azi...”

Primarii din Recea, Costești și Mălureni au ”primit” plângeri penale pentru abuz în serviciu

Stănescu, reprezentantul patronilor de firme din Costești care au lucrat sub steagul Consiliului Județean Argeș la șanțurile județului, acuză: ”La Recea e manevră aici, la Judecătorie. Am fost pe teren cu Poliția Economică. Am făcut plângere penală, asta este lege în România? Noi am câștigat la Pitești și ei au strămutat dosarul la Costești, unde sunt prieteni... Am trimis înregistrarea și la Costești și la București, nu se iau măsuri... Știți cine ține Primăria Recea în picioare? Vă spun fără frică, fără nimic. Generalul Oprișor, care e din Recea, din Deagu. E la fel cum intervenea Coldea...”
Stănescu: ”Au fost verificate firmele noastre de ANAF, nu avem nicio problemă. Primarul Baicea a zis că nu am contract și Tribunalul Argeș a găsit Registrul de Intrări al Primăriei modificat cu pasta corectoare. Am făcut adresă la Parchet, la Costești, și Parchetul, de șase luni nu dă nicio rezoluție. Falsul e la primar, la documentele primăriei. De la Primăria Costești am de recuperat un miliard trei sute (mil. lei vechi, n.r.).
Cele mai multe primării au plătit, Regia a plătit și ea parțial, ce am câștigat pe hotărâri judecătorești au plătit. Am documentele. Dar primăriile nu vor, ne trimit la Nicolescu. Ne spun: «Duceți-vă la Nicolescu să vă dea banii». Păi, noi am fost la poarta lui Nicolescu ca persoane fizice? Nicolescu nu era președintele Consiliului Județean? ... Avem acte pentru toate lucrările, semnate de primari, viceprimari și chiar de consilierii locali. Au fost toți la noi să verifice actele, și DNA-ul, a venit poliția peste noi, au venit și cu mascații peste noi, că ziceau că nu avem documente. Primarul Baicea a adus mascații la intimidare, că nu avem contract, că avem ștampilă falsă. Apoi ni s-a dat neînceperea urmăririi penale. Acum , nouă cine ne plătește deranjul? Dacă nu eram în regulă, făceam pușcărie. Ia uitați-vă, e vreunul din neamul Stăneștilor arestat pentru treaba asta?”

Stănescu se plânge că au ajuns să amaneteze aurul pentru a plăti avocații

Stănescu se plânge, totodată de costurile enorme ale proceselor. ”Vă arăt documente inclusiv de la amanet că ne-am împrumutat să plătim expertize, să plătim avocați. Avem documente, că nu mai avem bani să plătim, și ne-am dus la amanet cu aurul. Singura scăpare a noastră e în instanță. Aici însă totul e politic. Aici ne luptăm cu politicul din Argeș. Cum putem noi să câștigăm în instanțe când aici e control politic?”
Romii din Costești mai au de recuperat aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Primăria Costești, aproximativ 1,3 miliarde lei vechi; Primăria Recea, aproximativ 1,6 miliarde lei vechi; Primăria Buzoești, circa 5 miliarde; Primăria Mălureni, circa 1,6 miliarde; Regia Autonomă de Drumuri - cca. 15 miliarde lei vechi.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea