Chef Gianny, din nou vedetă în show-ul Chefi la Cuțite. Piteșteanul “le-a stins lumina juraților”

Un renumit bucătar din Pitești și-a încercat norocul anul trecut în emisiunea “Chefi la cuțite” și a impresionat jurații, trecând astfel mai departe în show-ul culinar. Este vorba despre Iulian Bănuță (Chef Gianny), care a pregătit file de biban și piure de mazăre, reușind cu acest preparat să îi cucerească pe cei trei chefi - Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Ajuns în etapa finala, Gianny nu a fost ales de către jurații Chefi la Cuțite, în locul lui fiind ales, Filip Alexandru.

“Iulian Bănuță  a început să descopere tainele bucătăriei acum 18 ani. Povestea lui de viață începe trist și lacrimile îi inundă fața atunci când își aduce aminte. Mama lui nu l-a vrut și, adesea, îl dădea afară din casă”, scriu jurnalistii Antenei 1 privitor la povestea de viață a piteșteanului. Iată ce a declarat mai exact chef Gianny: ”Uneori mă dădea afară, alteori plecam eu. Așteptau să ies ca să pună masa. Am dormit multe nopți sub cerul liber, iar mai apoi norocul a făcut să ajung la bunica mea”.
În ciuda copilăriei nefericite, Gianny a reușit să facă o artă din bucătarie, acesta fiind foarte urmărit și apreciat pe rețelele de socializare, obținând chiar si aprecierile chef-ului Florin Dumitrescu.
Începând al treilea sezon al emisiunii Chefi la Cuțite, Chef Gianny a participat din nou, de data aceasta cu un preparat dulce, o rețetă unică, mai exact o prajitură, lava cake din dovleac copt, o rețetă inventată de el, la care a muncit aproxmativ o lună și jumătate, zilnic. Bucătarul chef  a declarat: “ Experiența la emisiune este unică, iar ceea ce trăiești aici, în platou, nu cred că se compară cu nimic din jurul nostru.“  Despre sezonul trecut, Gianny, afirmă următoarele, “ Văzând că înaintez, a început să îmi dea încredere în mine și spre final, cred că greseala pe care l-a făcut pe Chef să nu mă aleagă în echipă, a fost că am pus lămâie în tartarul de vită. Când am văzut că nu am fost ales în nici o echipă, cred că a fost cam cea mai mare dezamăgire din viața mea. (...) În minte mea, au fost tot felul de gânduri, am început să cred că nu sunt ok, că nu mă descurc așa de bine cum credeam, chiar am avut și discuții pe care le-am auzit că vezi doamne am ajuns la emisiune și nu sunt ceea ce par. Am vrut să iau cuțitul din nou, pentru că este una dintre cele mai mari dorințe la ora actuală și nu vreau nici să îi dezamăgesc pe chefi.“

“Sunt ambițios, nu pot să renunț la niște chestii pe care le doresc foarte mult și vreau să fac parte din echipa domnului Scărlătescu!”

“Prima oară mi-am dorit cuțitul foarte mult, acum îl doresc de n+1 ori mai mult. A fost ziua internațională a dovleacului și am zis hai să fac ceva. Pentru mine, prăjitura asta înseamnă mult și dacă este acolo și al treilea cuțit, înseamnă că este pe gustul dumneavoastră și o să adaug și sosul și promit că o să o vând.”

Chef Florin Dumitrescu  despre preparatul piteșteanului: “Prăjitura este bună așa, dacă îi pui și sos, o să fie perfectă!”

La sfârșitul probei, după ce a obținut cele trei cuțite, pentru  a merge în etapa următoare, Chef Gianny i-a mulțumit Lui Dumnezeu că i-a dat mintea să creeze această prăjitură și speră ca de data aceasta să ajungă într-o echipă pentru a lupta.
Adriana Dragomir

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea