Procesul penal al primarului din Bradu ajunge la Curtea de Apel

# Hotărârea de achitare a Tribunalului a fost atacată de Parchet, dar și de o Federație care se ocupă, îndeosebi, cu abuzurile împotriva... animalelor! # Cine-ce este Federația/Comisariatul? Nimeni nu știe!

În data de 15 februarie a.c., primarul comunei Bradu, Dan Stroe, a fost achitat de acuzațiile de dare de mită ce i s-au adus imediat după câștigarea alegerilor locale din vara anului trecut.  Hotărârea emisă de Tribunalul Argeș a fost atacată, cum era normal, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Doar că, la diferență de numai două zile, aceeași hotărâre a fost atacată și de Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș. Toate bune și frumoase până aici. Însă, ca toată lumea, ne-am întrebat și noi: cine este această Federație, și ce chestie are cu procesul primarului din Bradu?
Ei bine, căutând pe internet, am aflat că Federația cu pricina, înființată în 2003, are ca scop ”  a deveni un mediator si negociator intre societatea civilă, pe de o parte, și institutiile reprezentative ale statului ori ale forurilor internationale de decizie, pe de altă  parte.” Conform aceleiași prezentări de pe stiriong.ro, beneficiarii federației sunt: ”Publicul general, Comunitati locale (sate, orase, cartiere etc.), artisti, elevi si studenți, mediul înconjurător.” Iată, deasemenea, domeniul principal de activitate declarat:
- Prevenire si interventie în caz de dezastru
- Ajutor umanitar
- Combaterea discriminării
- Eliminarea sărăciei
- Integrarea persoanelor vulnerabile pe piața forței de muncă
- Servicii sociale
Legătura, pe  românește, la Brăila…

Aceeași Federație s-a împotrivit validării lui Dan Stroe în funcția de primar

În rest, relațiile ce pot fi culese cu privire la Federația cu pricina, și mai ales de Inspectoratul Județean Argeș (ah, ce pompos sună!), sunt absolut rahitice. 90% din acestea fac trimiteri la abuzurile împotriva animalelor, dar și la faptul că, la un moment dat, nou înființata poliție a animalelor afiliată lor folosea însemne și dotări specifice poliției, drept pentru care poliția le-a interzis asta în instanță.
Comisariat și Inspectorat – două denumiri care ar trebui rezervate de către statul român, pentru a nu putea fi folosite de oricine
Culmea interesului, fapt  ce ar trbui cercetat îndeaproape, aceeași Federație, același Comisariat – au intervenit în instanță, fără success, împotriva validării primarului Dan Stroe. Motivul? Neconstituționalitate și alte chestii stupide, cum ar fi faptul că alegerile, la Bradu, s-au desfășurat într-un singur tur.
Morți de curiozitate, am încercat să aflăm mai multe despre instituția cu pricina, nu îi mai dăm numele, că durează prea mult și este exagerat de înfricoșător. Pe internet, locul tuturor informaților, mai nimi. Cu greu găsim un număr de telefon al sediului din București. Doar că, stupiză, telefonul nu mai era valabil. Altceva, absolut nimic.
Măi, comisarilor, unde vă poate găsi omul?!... A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea