Deși se cere insistent repararea podului de la Căteasca, nimeni nu pomenește de garanția de 50 de ani oferită, în 2011, de contructor, firma Zeus

În data de 10 martie a.c., Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, împreună cu ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, și cu o delegație a Ministerului Apelor și Pădurilor, au  avut o întâlnire, la Consiliul Județean Argeș, cu conducerea C.J. Argeș și a Prefecturii Argeș, parlamentarii argeșeni, conducerile Direcției Silvice Argeș, Garda Forestieră, Administrației Bazinale a Apelor Argeș – Vedea, consilieri județeni și primari argeșeni.
Președintele Consiliului Județean Argeș a evidențiat urgențele investiționale din domeniul hidrografic, respectiv regularizarea Văii Argeșului pentru punerea în siguranță a podurilor de la Topoloveni și Căteasca și consolidarea malurilor râului, precum și achiziționarea unei drage necesare pentru decolmatarea zonei Podul Argeșului, Lunca Argeșului și Ștrand și pentru decolmatarea Lacului Budeasa, unde, la finalul lunii iulie  a acestui an, va avea loc Campionatul Mondial de kaiac – canoe.
Ultima oprire a fost la podul de la Căteasca. Din cauza faptului că aici nu există praguri de fund, apa erodează pilonii de susținere a podului. Toți cei prezenți au afirmat, la unison, că este stringent necesară construirea unui prag de fund și consolidarea pilonilor de susținere. Nimeni însă nu a pomenit nimic ministrului de garanția de ”numai” 50 de ani oferită de constructor, garanție care abia a împlinit șase ani…

DNA-ul, cu lupa pe mișcările din jurul podului din Căteasca

Podul, cel mai lung din județ, a fost construit de ”Zeus”-ul lui Grigore Dobre  pe vremea lui Constantin Nicolescu. Încă de atunci, unul dintre perdanții licitației organizate de CJ Argeș, a pus mâna pe stilou și i-a băgat, pe cei doi, în... cerneală. Pentru că licitația câștigată de prietenul Dobre a fost forțată până la extrem, oferindu-se, pe lângă cel mai mare preț, un termen de garanție de 50 de ani, aducător de puncte suplimentare, termen de care, iată, se pare că a uitat toată lumea. Cert este că podul nou, cu viață scurtă și cu termen de garanție lung, i-a adus fostului șef al CJ Argeș, în primă instanță, o condamnare la închisoare de 9 ani.
Mai mult, cele câteva milioane de euro reprezentând prețul plătit constructorului, au fost suplimentate, chiar finalizarea lucrărilor, cu 49 miliarde de lei vechi. Banii în plus s-au plătit pentru modificarea soluției constructive pentru pilonii de susținere ai podului, Care piloni, acum, iată, sunt pe cale să fie luați de apa destul de rahitică a râului. Probabil că DNA-ul abia așteaptă următoarele mișcări, aducătoare, și ele, de dosare penale. Pentru că aceste mișcări – reparații, prag de fund etc. – vor însemna cheltuieli însemnate, în sarcina autorităților. Care, déjà, acum câțiva ani, au plătit pentru un pod bun, cu piloni extra minim 50 de ani.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea