Audieri maraton în dosarul ”Consultanța”

# Constantin Nicolescu a ținut un curs de administrație judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție

Timp de trei zile, săptămâna trecută, magistanții Înaltei Curți de Casație și Justiție au audiat pârâții din dosarul ”Consultanța”, cel mai stufos doisar instrumentat vreodată de structurile DNA la nivelul județului.
Marți, 21 martie, a fost adus pentru audieri Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș, în prezent încarcerat la Penitenciarul Colibași.
Constantin Nicolescu a fost primul invitat să dea declarațiile de rigoare. Cei câțiva primari argeșeni din sală s-au declarat impresionați de prospețimea și rigoarea cu care fostul număr 1 al județului și-a susținut nevinovăția.
Constantin Nicolescu: Nu președintele Consiliului Județean dă bani primarilor. Președintele Consiliului este cel care îi convoacă pe consilieri, are propuneri care se discută în forul legal constituit, propunerile sunt pe o ordine de zi, sunt discutate și adoptate inițial în comisii de specialitate în urma analizelor. Consiliul Județean dă bani Consiliilor Locale așa cum prevede legea. Nu dă președintele Consiliului Județean bani primarilor de comune.”...

Primar din sală: ”Vă jur că nu văd nicio diferență, la domnul Nicolescu, față de atunci când era președintele CJ Argeș”

Constantin Nicolescu s-a descurcat de minune și în fața întrebărilor procurorului de caz, argumentând, din memorie, cu articole din Legea 215 a administrației publice locale, cu trecere către domeniile de competență ale ADR Sud Muntenia, funcționarea administrațiilor județene și locale.
Ascultându-i declarațiile, un primar argeșean, prezent la audieri, a remarcat că nu este nicio diferență, din punct de vedere senzorial, între Constantin Nicolescu din vremea când conducea, cu mână de fier, destinele județului, și cel de acum, în sensul că, și azi, omul cu pricina are argumente solide în discursul adoptat.
Tot la termenul de marți a fost luată și declarația Oanei, reprezentanta firmei European Project Consulting, firmă patronată, atunci, de Mircea Drăghici.
Următoarele termene fixate de judecători: 29 martie și 4 aprilie. Semn că se apropie pronunțarea unei hotărâri.
În noiembrie 2015, procurorii DNA Pitești i-au trimis în judecată pe fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, deputatul Mircea Drăghici, două reprezentante ale unei firme şi 38 de primari şi viceprimari de comune din Argeş, la data faptelor, în dosarul legat de atribuirea unor contracte de consultanţă.
Conform procurorilor DNA, „Infracţiunile săvârşite de inculpaţi au determinat producerea unui prejudiciu în cuantum total de 944.110,92 lei, reprezentând paguba adusă celor 35 de unităţi administrativ - teritoriale comunale, Consiliului Judeţean Argeş şi Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş (instituţie care la data săvârşirii faptelor se afla în subordinea Consiliului Judeţean Argeş), sumă ce reprezintă totodată şi un folos material obţinut în mod necuvenit de SC European Project Consulting SRL Bucureşti”. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea