A fost votat bugetul Piteștiului pentru 2017

# Pod nou peste Argeș spre Mărăcineni, cu legătură spre Autostradă # Primăria nu este interesată să cumpere, de la Florin Frătică, fosta Casă Dima din Sf. Vineri

Ședință grea, cu 73 de puncte pe ordinea de zi, primul dintre acestea fiind Proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind aprobarea bugetului municipiului Piteşti pe anul 2017. Ședința a avut loc joi, începând cu orele 15, în sala mare a Primăriei Pitești. Au urmat, pe aceeași ordine de zi, bugetele instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii. Și multe altele, după cum o arată chiar numărul de puncte. Bugetul a trecut, nu fără comentarii, dovedind însă că este unul bine structurat, orientat, după îndelungi cercetări, către toate domeniile de interes. Activitatea economică, culturală, sportivă – toate au primit, după puteri și posibilități, din banii care, desigur, s-ar fi vrut mai mulți.

Pod nou peste Argeș spre Mărăcineni, cu legătură spre Autostradă

Unul din punctele care a suscitat un real interes a fost cel care prevedea începerea unui proiect major, de o importanță deosebită pentru infrastructura orașului Pitești, dar nu numai . Este vorba de ”Proiect de hotărâre iniţiat de primar privind realizarea obiectivului de investiţii Pod peste râul Argeş cu două benzi de circulaţie pe sens care face legătura între Strada Depozitelor din municipiul Piteşti şi DN 73, în dreptul comunei Mărăcineni, judeţul Argeş.”
Podul cu pricina va prelua o bună parte din aglomerarea zonei Podul Viilor, ca să nu mai vorbim de interesul major al Uzinelor Dacia de a avea o rută alternativă pentru un acces facil la Autostrada București Pitești. Un proiect important, cu bătaie lungă.

Neexercitarea dreptului de preemțiune pentru imobilul lui Florin Frătică din Str. Sf. Vineri

Consiliul Local Piteşti a refuzat să îşi exercite dreptul de preemțiune la cumpărarea a două clădiri monument istoric: una pe strada Victoriei, lângă sediul Poliţiei, şi una pe strada Sfânta Vineri, fosltul sediu al PMP. Pentru prima, proprietarii cereau 150.000 euro; pentru a doua - în care a fost sediul PMP Argeş - proprietarii vor 225.000 euro.  În cel de-al doilea caz, e vorba de Casa Dimitrie Dima, de vis-à-vis de Biserica Sf. Vineri, un imobil superb, cu o suprafață generoasă,  însă… fără teren. Prețul de vânzare a fost, inițial, de un sfert de million de euro, însă, se vede treaba, fostului primar din Bradu îi cam trebuie bani. Nu îi va primi de la Primăria Pitești.

Numeroase autorizații de construcție la limita legii

”Avem de-a face cu o avalanşă de planuri urbanistice de detaliu, zonale etc. Se construieşte mult. Cumpără cineva 100-200 metri pătraţi de teren şi, gata, face bloc. Legea este neclară, nu prevede suprafeţe limită pe care să se poată construi. În plus, după ce m-am opus unor proiecte, am fost şi ameninţat!”, a spus, cu năduf, consilierul local Cristian Gentea (foto), preşedinte al comisiei de urbanism din Consiliul Local.

”Am blocat câteva astfel de proiecte. Ne-am trezit însă în instanţă, daţi în judecată. Problema este că vin cu propunere de şapte etaje, se revoltă un vecin-doi, facem şi noi observaţii, după care se încadrează la două-trei etaje şi tot fac ce vor. Legislaţia nu ne ajută”, a spus, la rândul său, primarul Cornel Ionică (foto).

Iar consilierul Dănuţ Dinu a remarcat un alt aspect: fiindcă ar putea fi traşi la răspundere pentru refuzarea unui proiect, consilierii vor ajunge să nu mai facă niciun comentariu la propunerile investiţionale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea