Falimentul Nordco, gaură uriașă pentru constructorul Ștefan Ciocănel

# Pro Instal Pipe nu va vedea, probabil, niciun leu din cei peste 3 miliarde de lei vechi nerecuperați

Firmă serioasă și cu tradiție în domeniul instalațiilor, Pro Instal Pipe este greu încercată financiar, iată, de falimentul Nordco S.A. Culmea, patronul Pro Instal, Ștefan Ciocănel, a primit lovitura în cont tocmai de la prietenii săi de o viață, confirmându-se, astfel, dictonul ”ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!”
Tocmai prin prisma vechii prietenii, probabil, Pro Instal a creditat, prin livrarea de materiale și instalații, pe cei de la Nordco, deși cei din urmă intraseră, de o perioadă destul de bună de timp, pe o pantă periculos descendentă. Deși cu lucrări serioase în portofoliu (Sala Sporturilor, ING Bank, proiectul de agrement din Trivale etc.), Nordco nu a reușit să traverseze cu bine criza financiară. Printre firmele înscrise la masa credală se mai numără TIAB S.A., ALFOM, ESCULAP&CO, PLUSALFOM, dar și Finanțele Argeș și BRD- GROUPE SOCIETE GENERALE, cea din urmă fiind creditor de rangul I.
Culmea, pe rolul Tribunalului Comercial Argeș s-a depus o ”Contestație împotriva Planului de distribuire întocmit de lichidatorul judiciar”. De ce culmea? Pentru că, deși BRD a încasat cam tot ce s-a obținut din vânzarea bunurilor firmei, tot banca a introdus și contestația cu pricina. A.D.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea