Așteptând banii promiși de Consiliul Județean Argeș, Primăria Băbana riscă, dintr-un moment în altul, să i se pună poprire pe conturi

În sfârșit, județul Argeș are buget votat în Consiliul Județean. Mai târziu ca niciodată, întârziere de natură să producă numeroase blocaje și dificultăți financiare. Este și cazul Primăriei Băbana, o primărie săracă și care, în speța descrisă mai jos, ascultând dictarea Curții de Conturi, s-a trezit cu datorii ce riscă să se lase cu blocări de conturi și penalități.

Bebe Ivan, primar: ”Așa este. Avem un arierat, unul destul de vechi, iar cei de la Finanțe ne-au înștiințat că, dacă nu îl plătim, ne blochează, din nou, conturile. Este vorba de 80.000 de lei.”

Bebe Ivan: Așteptăm acești bani de la Consiliul Județean din ianuarie... Nu mai putem! ... Noi am pus în aplicare o decizie a Curții de Conturi care ni s-a întors împotrivă.

Edilul localității s-a declarat în pragul disperării, mai ales că, în ultima perioadă, contul primăriei sale a fost ”spart” cu mai multe ocazii. Romii din Costești, spre exemplu, printr-un executor, au reușit, anul trecut, să ia din contul instituției peste 3 miliarde de lei vechi. Și asta în condițiile în care vorbim de una din cele mai sărace primării din țară, din punct de vedere al veniturilor.
Bebe Ivan: În urmă cu câțiva ani, în urma unui control, Curtea de Conturi ne-a pus să luăm de la o firmă locală de cablu niște taxe. Am făcut toate demersurile legale, în urma acestei indicații a Curții de Conturi. Le-am trimis somație, titlu executoriu și tot ce mai trebuia făcut. Le-am luat 140.000 de lei pe care i-am folosit la lucrări de asfaltare, în comună. Firma a dat Primăria Băbana în judecată și a câștigat procesul. Acum, trebuie să le dăm banii înapoi. Le-am dat, și noi, cu picătura, pentru că nu avem de unde să le dăm mulți. Câte 4.000-5.000 de lei. Au mai rămas acești 80.000 de lei. Așteptăm acești bani de la Consiliul Județean din ianuarie. Eu tot plătesc câte 5% din valoare, așteptând să mi se deblocheze banii pentru datorie, însă nimic. Nu mai putem! Nu mai avem de unde să plătim noi, nu am făcut datoria că am vrut noi, primăria. Noi am pus în aplicare o decizie a Curții de Conturi care ni s-a întors împotrivă.
Primarul localității s-a declarat, în final, încrezător în concretizarea, cât mai rapidă, a ajutorului promis de mai marii Consiliului Județean Argeș. Vom reveni.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea