Coniz Romarg câștigă licitațiile de amenajare drumuri forestiere din țară

Prestigioasa firmă de construcții Coniz Romarg, condusă cu mână forte de inginerul Gheroghe Griguță, câștigă, pe bandă rulantă, lucrări importante atât în Argeș cât și pe întreg teritoriul țării. Recent, două astfel de proceduri s-au încheiat, una prin câștigarea lucrării, a doua, cu alt câștigător, contestată, CNSC-ul dând, însă, câștig de cauză firmei argeșene.

5 kilometri de drum forestier de reabilitat la Bâsca Mare

Experiența Coniz Romarg de reabilitare sau construcție de drumuri forestiere este vastă. Brașov, Prahova – sunt numai două județe, cu excepția Argeșului, desigur, unde au fost efectuate astfel de lucrări de specialitate. Recent, a fost atribuită și lucrarea de reabilitare drum forestier Bâsca Mare, în lungime de 5 km. Lucrarea necesită lărgirea zonei carosabile, înlocuire sau executare de podețe tubulare, parapeți, ziduri de sprijin, lucrări de consolidare ravene, dar și lucrări pentru protecția mediului ce includ plantarea de puieți forestieri. Valoarea estimată de Romsilva a fost de 24 miliarde de lei vechi, Coniz adjudecându-și lucrarea cu pricina cu o ofertă financiară de aproape 17 miliarde lei vechi fără TVA.

Probleme mici la Bâsca Mare, probleme mari la Bâsca Mică

Altfel au stat, însă, lucrurile în ceea ce privește lucrarea de la Bâsca Mică. Aici, aceeași autoritate contractantă – Romsilva, a decis să declare câștigătoare o altă firmă, considerând oferta Coniz ca neconformă.
”A fost o problemă legată de un furnizor al nostru de piatră. Autoritatea contractantă a considerat că acest furnizor nu este în regulă cu documentația de exploatare de agregate. Am venit cu toate documentele necesare, arătând că îndeplinește cerințele din caietul de sarcini, problema fiind, astfel, rezolvată”, a declarat ing. Gheorghe Griguță, manager Coniz Romarg
CNSC a recunoscut validitatea ofertei Coniz, decizând astfel: ”Admite contestația depusă de către SC CONIZ ROMARG SRL, cu sediul social în Pitești, str. Calea București nr. 34, bl. U5, mezanin, județul Argeș, în contradictoriu cu REGIA NAȚIONALĂ A PĂDURILOR - ROMSILVA RA, anulează procesul-verbal intermediar, prin care oferta contestatorului a fost respinsă ca inacceptabilă, în partea referitoare la aceasta, și, totodată, anulează actele subsecvente. Dispune reevaluarea ofertei depusă de către SC CONIZ ROMARG SRL, în termen de 11 zile de la primirea prezentei decizii, în considerarea aspectelor prezentate în motivare.”  L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea