Asociația ”Lasă-mă să-ți aud glasul” a marcat, cum se cuvine, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

# Deși cu finanțarea înjumătățită de Consiliul Județean Argeș # Rezultate mari, finanțare mică! La sfert, la optime, la zecime. Pentru copii la fel!

Ziua mondială de sensibilizare față de autism (World Autism Awareness Day) se află la cea de-a X-a ediție, fiind marcată, la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Ziua a fost marcată, așa cum se cuvine, și la Albeștii de Argeș, de Asociația ”Lasă-mă să-ți aud glasul”, care, și anul acesta, încearcă să schimbe destinele a 55 de copii diferiți.

Este vorba de copii altfel, copii care pot și trebuie să fie îndrumați și ajutați către o viață normală, într-o comunitate fără niciun fel de discriminări. Copiii cu autism văd lumea altfel, au o percepție diferită. Copiii cu autism nu sunt proști, așa cum cred mulți. Nu! Sunt copii inteligenți, iubitori, frumoși. Copii care, însă, pentru a putea merge alături de ceilalți pe drumul vieții, au nevoie de ajutor.

Petrecere cu zeci de copii și părinți la Albeștii de Argeș

Deși lăsați, de mai marii județului, la coada clasamentului din punct de vedere al finanțării, membrii asociației menționate mai sus a marcat ziua cu pricina așa cum se cuvine. A fost o zi de luni, 3 aprilie, cu soare, cu voie bună, cu zeci de copii și părinți. Cu zeci de copii cu autism și fără, care s-au înțeles foarte bine unii cu alții, așa cum se înțeleg și la școlile unde învață împreună.
Iuliana Iancu, director: A fost, într-adevăr, un eveniment frumos, un eveniment reușit. Copiii noștri au petrecut alături de copiii din școlile de masă, unde sunt cu toții colegi, fără să se simtă nicio diferență. Am reușit, din puținul nostru, să le oferim, tuturor, o felie de tort și un pahar de suc. Știm că nu e mult, însă, întotdeauna, am compensat cu iubire și cu afecțiune. Iar copiii noștri știu asta, o simt. Și se văd și rezultatele…
Nimeni nu înțelege de ce o asociație cum este cea de la Albeștii de Argeș este lăsată la coada clasamentului financiar, deși, aici, vin la tratament copii din toată țara. Numeroase sunt cazurile în care familii din Prahova, Arad, Oradea sau Timișoara, în lipsă de rezultate vizibile, au venit, aici, cu copiii lor. S-au cazat la pensiuni din zonă și au lăsat micuții pe mâna specialiștilor centrului. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Iată cum, neglijatul centru de la Albești, a devenit un ambasador neoficial al județului în toată țara. Deși nu se asigură transport, cazare sau alte facilități, familii din întreaga țară vin, aici, cu copiii, pentru tratament. Pentru că, aici, se obțin rezultate!

Rezultate mari, finanțare mică!

Copiii tratați la Asociația ”Lasă-mă să-ți aud glasul” se integrează bine în societate, în școală. Se vede în tipul lor de comportament, se vede în carnetul de note. Totuși, chiar față de o asociație din vecinătate, de la Curtea de Argeș, subfinanțarea este izbitoare. Ce se întâmplă? Cu ce sunt mai buni sau mai frumoși la ochi unii față de alții, nu putem decât bănui. Așa cum am mai scris, banii Consiliului Județean s-au distribuit în urma evaluării dosarelor depuse de asociațiile beneficiare. Pe același tip de diagnostic și pe același tip de servicii, la Albeștii de Argeș s-au plătit 2100 de lei, iar pentru o asociație din Pitești aproape 30.000 de lei. Pentru alt centru în care copiii cu probleme sunt tratați, la Cîmpulung, s-au alocat peste 11.000 de lei/beneficiar. Fix aceeași sumă (a dracu coincidență!!!) la Curtea de Argeș. Ei bine, pentru Asociația ”Lasă-mă să-ți aud glasul”, deși rezultatele obținute de aceasta sunt notabile, banii alocați au fost puțini. La sfert, la optime, la zecime. Ca între o țară din occident și una săracă, așa cum este a noastră. Doar că vorbim de unități care fac același lucru și din aceeași țară. Hei, cine are probleme, acum de înțelegere? Copiii, sigur, nu! A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea