Hai la Corbi de 1 Mai!

Comuna Corbi este prima comunitate selectată în programul de dezvoltare rurală - Antreprenorești - Adoptă un Sat! Antreprenorești-Adoptă un Sat s-a născut din dorul de viață la țară al celor care se întristează atunci când văd România rurală pustiită  și, iată, invită pe toți iubitorii de natură, de frumos și de tradiții în comuna Corbi.
Comunitatea din Corbi s-a pregătit să  arate cele mai frumoase locuri și oameni din comună, dar și să ne facă cunoscut gustul produselor locale. Uite cu ce ne așteaptă:

30 aprilie - Gustăm savoarea comunei Corbi

10:00 - Sosirea oaspeților la gazde din comunitate / Pensiuni în satele Corbi – Stănești
11:00 - Pornim către Mănăstirea Corbii de Piatră (foto)
11:00-13:30 - Vizităm Mănăstirea Corbii de Piatră și îi ascultăm frumoasele legende, apoi mergem să vedem împrejurimile: căsuța Albastră, Uriașul din stâncă. Vă povestim și cum e Jocul de aventură ”Tărâmul Magic”.
14:00-19:00 - Povestim despre Antreprenorești- Adoptă un Sat! și cum vom lucra împreună cu comunitatea din Corbi la dezvoltarea sa sănătoasă. Și tu te poți implica așa că îți prezentăm o serie de oportunități unde expertiza ta poate face diferența!
Prânzim produse tradiționale: mielul de Corbi, gemuri și sucuri din fructe de livadă, țuică de Poienărei, murături Corbenești, cozonac și pâine de casă și alte bunătăți locale. Și nimic nu merge mai bine cu o masă bună decât un cor de fluierași de ți-e mai mare dragul că ai venit la țară în Corbi, iar ca să nu ne uiți ai și târg de produse locale, tradiționale și artizanat popular. Ca să îți fie și acasă ca la țară.
Și dacă ai obosit după atâta aer curat și voie bună, te conduc gazdele la patul ce ți-au pregătit la ei în gospodărie. Iar dacă te îmbie foamea de seară, îți face gazda o farfurie bună de îți merge somnu.

1 Mai Antreprenoresc la Corbi

8:00-10:00 - Trezirea ți-o dă gazda și un mic-dejun din produse locale.
10:30-13:30 - E vremea să explorăm împrejurimile comunei cu o bogată istorie. Pornim în drumeție pe urmele partizanilor din satul Poienărei și vizităm biserica satului, casa învățătorului Gheorghe Popescu, casa preotului Ioan Constantin, unde vedem și crucea ridicată în memoria partizanilor. Apoi mergem să vedem Râpa Partizanilor, locul de unde s-a purtat lupta pentru libertate.
Istoviți și cu așa amintiri mărețe, facem un popas în frumoasa poieniță din aproprierea Râpei Partizanilor și ne întremăm cu cozonac și ouă, iar pentru cei ce au șofer aducem și țuică bună de la Corbi.
13:30-15:00 - Ne întoarcem în comună unde gazdele ne așteaptă cu prânz gustos și ne invită să le mai vizităm comuna și gospodăria.
E drept că pentru mulți e vremea de întoarcere spre case, dar pentru cei ce rămân putem să:
- facem un tur de livadă cu povestea fructelor bogate la Livada Bunicului (1 oră)
Sau
- pornim în aventura jocului ”Tărâmul Magic” (2 ore și 30 de minute).

Costuri pachete program integral:

Pachet cu cazare la Agropensiunea Livada Bunicului - 265 Ron/ persoană.
Pachet cu cazare la Pensiunea Xandra - 255 Ron/ persoană.
Pachet cu cazare la gazde din comunitate - 235 Ron/ persoană.
Pachetele includ: ziua de 30 aprilie: prânz câmpenesc, cină la gazde; 1 Mai: mic - dejun, prânz la gazde și picnic în drumeție, precum și cazarea în funcție de tipul acomodării.
Pentru cei care doresc să participe doar la prânzul câmpenesc din 30 aprilie, costul este de 70 Ron/ persoană.
*Plata se face cash/numerar către gazde.
Informații despre participarea la eveniment și înscrieri la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau telefon 0766390921.
Vă așteptăm cu drag!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea