UN NOU TERMEN ÎN PROCESUL PRIMARULUI DE LA DAVIDEŞTI, ION SANDU, LA TRIBUNALUL ARGEŞ

Vinerea trecută s-a consumat un nou termen în dosarul de corupție al primarului din Davidești, în care acesta, alături de alte opt persoane, este acuzat de infracțiuni de corupție.În data de  16 martie 2015, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe primarul de la Davideşti, Ion Sandu, alături de alte opt persoane, oameni de afaceri şi angajaţi ai Primăriei. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. Vineri s-a consumat cel de-al 25-lea termen, urmând ca cel de-al 26-lea să se consume în data de 6 iunie.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Piteşti au menţionat că: „Ion Sandu, în calitatea sa de primar al comunei Davideşti, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, beneficiind de ajutorul inculpaţilor … a achitat în mod nelegal şi necuvenit către societăţile comerciale administrate de aceştia, în contextul derulării mai multor contracte de lucrări, suma totală de 1.463.264 lei, producând în acest fel o pagubă bugetului local al Primăriei comunei Davideşti, reprezentând:
- lucrări neefectuate şi utilaje nelivrate, având ca obiect execuţia, finalizarea şi întreţinerea obiectivului „Canalizare menajeră în comuna Davideşti”;
- lucrări care nu au fost executate în realitate, având ca obiect execuţia, finalizarea şi întreţinerea obiectivului „Modernizare uliţa Vâlcel - sat Conteşti, comuna Davideşti”;
- lucrări care nu au fost executate în realitate, având ca obiect execuţia obiectivelor „Reţea alimentare cu apă, sat Davideşti - zona Mărăşeşti”, „Alimentare cu apă, sat Conţeşti - Şcoala Olteanca”, „Alimentare cu apă, sat Conţeşti - Cămin Cultural” şi „Hidranţi pe reţele apă, sat Conţeşti şi tronson Han”;
- lucrări care nu au fost executate în realitate, având ca obiect execuţia obiectivului „Reparaţii Cămin Cultural Davideşti”.
În acelaşi context, Ion Sandu i-a ajutat pe ceilalți inculpați să falsifice mai multe înscrisuri prin contrafacerea subscrierii, acestea materializându-se prin acceptarea la plată, ordonanţarea şi achitarea lucrărilor menţionate în aceste înscrisuri, dar neexecutate în realitate.

Termen nou pentru depunerea de expertize

Procesul necesitând  multe expertize, s-a dat un nou termen, pe 6 iunie, pentru depunerea ultimelor dintre acestea. Este vorba, în primul rând,  de o expertiză  grafologică, solicitată pentru a se stabili cine a semnat pe anumite contracte de lucrări. Expertiza va fi efectuată de  Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Bucureşti.
În atari condiții, este puțin probabil ca procesul să se finalizeze mai devreme de toamna acestui an. Și, ținând cont că stadiul procesual este pe fond, este clar că o soluție finală va fi de așteptat abia undeva în cursul lui 2018. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea