Despre țările Uniunii Europene, cu Europe Direct Argeș

Centrul Europe Direct, din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a organizat, la începutul lunii aprilie, două sesiuni de informare, privitoare la semnificația Uniunii Europene în raport cu cetățenii săi. Aceasta se străduiește să ne ofere tuturor o viață mai bună și depune eforturi pentru a îmbunătăți viața tinerilor.
Prima activitate s-a adresat elevilor de la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești, îndrumați de doamna profesoară Dumitru Ofelia, și a urmărit familiarizarea acestora cu semnele și simbolurile reprezentative ale Uniunii Europene. În cadrul activității, s-au punctat diferite obiective turistice din statele membre ale UE și diversitatea culturală existentă în Europa. Tinerii au participat activ la exercițiile interactive propuse de reprezentanții centrului de informare europeană și au descoperit o parte din Europa, prin intermediul educației non-formale.
Cea de-a doua activitate s-a derulat la Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung Muscel, unde elevii claselor a III-a, a IV-a și a V-a au fost antrenați în discuții, prin care s-au punctat cele mai reprezentative elemente ce aparțin țărilor din Uniunea Europeană.
Pe lângă informațiile despre fondatorii Uniunii Europene, țările care folosesc moneda euro ca monedă națională și rolul instituțiilor europene, subiecte puțin cunoscute de tineri, aceștia au fost curioși să descopere detalii despre construcții celebre precum Atomium din Belgia, Turnul Eiffel din Franța, marele clopot Big Ben al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster din Anglia etc.
Acest tip de acțiune a avut drept scop cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale și a culturii europene, prin implicarea activă a tinerilor. Toți participanții au primit broșuri provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, cu tematică europeană, prin care să se informeze ulterior despre domeniile de activitate ale Uniunii Europene.
Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea