Vernisaj, 25 aprilie. VENEZUELA DE PE SIMEZELE BIBLIOTECII JUDEȚENE ARGEȘ

Artista Yasmina Moscovici, originară din Barquisimeto (Venezuela), revine spectaculos pe simezele Bibliotecii din Pitești, cu expoziția de flori, nuduri și peisaje, inspirate de strălucirea, senzorialitatea, luxurianța ținuturilor natale. Intitulată ”Frumusețea lumii este nesfârșită”, expoziția reunește 30 de lucrări recente – ulei pe pânză – în care Yasmina se regăsește în toată splendoarea expresivității ei.

Licențiată în Litere, la Caracas, a început să picteze îndrumată de artiști consacrați la ea acasă – Patria Rizzo și Siomare Ochoa. Emoțiile primului vernisaj le-a trăit în 1981. De-atunci, lucrează ca în transă, indiferent de colțul de lume în care ajunge să se odihnească pentru o vreme. În România, la Curtea de Argeș, trăiește din 2009. A plecat din Venezuela, pentru că s-a îndrăgostit de un român șarmant, de modă veche. Inginerul Paul Moscovici a fost și a rămas singura ei iubire, îngerul păzitor al visurilor împărtășite, de care-o apropie acum, când legătura fizică s-a rupt, credința de neclintit că se vor revedea în ceruri mai înalte.

Lucrările Yasminei exercită o atracție șamanică. Le privești și hipnoza începe să curgă. O umanitate profundă, de care secolul 21 a uitat, comunică, prin Yasmina, cu inconștientul nostru. O planetă de semne, de simboluri se vrea pipăită, descifrată, înțeleasă și iubită. Expoziția, al cărei vernisaj va avea loc în ziua de 25 aprilie, la ora 17.00, va sta pe simezele Bibliotecii Județene Argeș până la începutul lunii mai.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea