A început procesul penal al viceprimarului din Corbi pentru infracțiuni la regimul silvic

# Procurorii au clasat plângerea penală pentru violare de domiciliu
Așa cum am mai scris, Dan Aldea, viceprimarul comunei Corbi, este judecat, pe legea penală, într-un dosar... de cascadorii râsului! Deși obiectul cauzei sună înfiorător (infracțiuni la regimul silvic!!!), cunoscând starea de fapt, nu putem să nu ne exprimăm convingerea că instanțele, procurorii și polițiștii au treburi mai importante și cauze penale reale de cercetat!
În 2015, câțiva muncitori ai Primăriei Corbi, sub supravegherea viceprimarului comunei, au curățat un pârâu care inunda frecvent un drum comunal, tăind câteva plute uscate de pe malul acestuia. Tulpinile uscate au fost depozitate pe marginea drumului, după care oamenii au plantat copaci noi în locul celor uscați. Însă, culmea, proprietarul terenului le-a făcut, celor implicați, plângere la poliție că i-au încălcat proprietatea. Organul de cercetare s-a deplasat la fața locului și a  constatat faptul că masa lemnoasă (deși era vorba, așa cum am mai scris, doar de o masă cavernoasă, nu și lemnoasă) a fost tăiată fără a fi fost marcată, în prealabil, de specialiștii ocolului silvic. Drept pentru care, viceprimarului - cel care se presupune că a dat ordinul de tăiere a putreziciunilor, dar și celui care a pus uscăturile la pământ, le-a fost începută o mândrețe de urmărire penală.

Trei sălcii putrede costă 20 de milioane de lei vechi, în opinia specialiștilor evaluatori. Localnicii au refuzat să le ia GRATIS!!!

Polițiștii din comuna învecinată, Domnești, la care este arondată și localitatea Corbi, scrofuloși la datorie, au luat decizia înaintării unei propuneri de urmărire penală către procuratură. Mai mult, de la Ocolul Silvic s-a deplasat și un specialist în măsurători, care a stabilit și numărul de metri cubi de masă lemnoasă pusă la pământ, dar și o estimare a valorii lemnelor: 2.000 lei + TVA.
Întrebat fiind, la momentul respectiv, edilul localității ne-a declarat că nimeni nu a vrut să ia, nici GRATIS, sălciile putrede de pe marginea drumului. Pentru că nu aveau nicio valoare energetică.  Cât despre valoarea stabilită de organele de cercetare, nu putem decât să ridicăm din umeri. Pentru că este aberantă. Cu 2000 de lei îți cumperi un camion de lemn de esență tare, nu două-trei trunchiuri putrede și goale, în interior, de salcie
În fine, în vara anului trecut, fără a fi chemat niciodată la vreo declarație în fața procurorului de caz, viceprimarul comunei Corbi a ajuns, vrând-nevrând, judecat penal la Curtea de Argeș. Judecătoria de aici ”constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 458/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii  ALDEA DAN şi TĂNASE SORIN.”

Vicele din Corbi a scăpat de urmărirea penală pentru violare de domiciliu

Spre surpriza viceprimarului localității, după deschiderea dosarului la Judecătoria Curtea de Argeș, un al doilea rând de citații a început să îi sosească la domiciliu.
Dan Aldea: ”Le-am luat seamă târziu. Este vorba de acuzații de violare de domiciliu, pe care proprietarul terenului ni le-a formulat. Eu nici nu am realizat exact despre ce a fost vorba, crezând că este, de fapt, vorba de acea plângere pentru tăierea plutelor uscate.  Mi-a venit, între timp, și  hotărârea de respingere a plângerii formulate împotriva soluției de clasare adoptate de procurorul de caz. Așadar, din acest punct de vedere, situația este închisă, rămânând să ne judecăm pentru infracțiunile la regimul silvic.”
Între timp, deși s-au scurs aproape doi anișori, nimeni nu s-a atins de materialul lemnos care zace, nepăzit, pe marginea drumului. Desfășurarea de forțe s-a mutat în instanță, cu procurori, avocați, judecători, experți, reclamanți, pârâți, pădurari. O prostie care va costa, pe toată lumea, în final, de zeci de ori mai mult decât amărâtele de plute putrezite, ce, până se va da o hotărâre, se vor întoarce în pământul din care s-au născut. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea