"Politica nu este un domeniu care să mă intereseze"

# Declară Benone Lazăr, director general Internaţional Lazăr Company. Ziarul Financiar a publicat, în luna februarie a acestui an, un top  cu oameni de afaceri sau manageri din mediul privat care sunt demni să ocupe funcţia de prim-ministru al României. Top în care s-au regăsit numai doi argeşeni: Benone Lazăr şi Constantin Stroe. Lucru care spune însă multe despre cel care, printre miile de probleme cotidiene, a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu.
# Sunteţi ancorat solid în mediul de afaceri local.  La dumneavoastră se simte cumva  că am ieşit din criză la 1 aprilie, sau este numai păcăleala?...
- S-a afirmat, într-adevar, în mod oficial, că la 1 aprilie am ieşit din criză. Pe noi criza nu ne-a afectat în mod direct, am resimţit-o şi noi este adevărat însă într-o mai mică măsură. Dacă luăm în considerare doar cele două trimestre consecutive de creştere economică, probabil că da… am ieşit din criză.
# Statistic, exporturile au crescut în ultimul timp. La transportatori există această creştere, cum ar fi şi logic?
- Statisticile spun că exporturile au crescut cu 28% în 2010 faţă de 2009. Bineînteles ca şi noi am simtit această creştere. Ca să particularizez, este bine cunoscut faptul că în structura exporturilor o mare pondere a fost reprezentată de componentele auto şi de autoturisme, Dacia numărându-se printre companiile care au contribuit semnificativ la creşterea volumului exporturilor româneşti şi toată lumea ştie că Dacia este unul dintre cei mai importanţi clienţi din portofoliul nostru.
# Sunteţi o persoană cu notorietate. De ce nu intraţi în politică?
- Niciodată! Politica nu este un domeniu care să mă intereseze, prefer să mă ocup doar de afacerile mele.
# Dacă totuşi aţi accepta şi o carieră politică, ce partid consideraţi că vi s-ar potrivi?
- După cum v-am spus nu mă interesează politica, aşadar nu am preferinţe nici când vine vorba de partidele politice.
# Vă gândiţi să mai investiţi în sportul de performanţă?
- Nu stiu. În momentul de faţă acesta este un capitol închis, însă nu se ştie niciodată ce îţi rezervă viitorul.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea