Noua organizare a culturii argeșene dă, deja, roade

# Șefii de cămine culturale i-au umplut de respect pe mai marii Consiliului Județean Argeș, lipsind de la prima întâlnire oficială
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședinta Simona Brătulescu au participat marți, 2 mai a.c., la prima întâlnire a directorilor de cămine culturale și de case de cultură din județ cu noua conducere a Centrului Cultural Județean, respectiv cu directoarea interimară Araxy Negoșanu și Cătălin Oancea, director adjunct.
Președintele Dan Manu a prezentat directorilor de instituții culturale din județ - atâția câți au fost - motivul și necesitatea înființării Centrului Cultural Județean, al cărui scop este coordonarea activităților cultural-artistice ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș.
Președintele CJ Argeș a cerut dezvoltarea unei mai strânse legături între administrația județeană și cea locală, în plan cultural, în acest sens, pentru susținerea și promovarea actelor culturale de calitate, Centrul Cultural Județean putând asigura coordonarea metodologică și profesională. Căminele culturale din mediul rural nu trebuie să mai fie doar locații pentru organizarea de nunți și botezuri, ci să-și recapete destinația inițială - a mai spus președintele Dan Manu. Artiștii profesioniști ai județului Argeș, “Doina Argeșului”, “Ansamblul Dorul” sau “Corul Ars Nova” trebuie să evolueze pe toate scenele din județ, la evenimentele cele mai importante ale comunităților locale, așa cum talentele autentice ale acestor zone trebuie să se regăsească pe scenele județului și nu numai.
La rândul său, vicepreședinta Simona Brătulescu a precizat că principalul obiectiv al Centrului Cultural Județean constă în revitalizarea și promovarea culturii argeșene, începând chiar cu o strategie comună a activității culturale la nivel județean.
La finalul discuțiilor, directorii caselor de cultură și ai căminelor culturale prezenți au solicitat ca astfel de întâlniri să aibă periodic, arătându-se încrezători în noua politică culturală de la nivel județean.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea