Piteșteanul Daniel Constantin a fost dat afară din ALDE

# Daniel Constantin: ”Un plan premeditat! Alte comentarii sunt de prisos...” # Andrei Gerea: ”Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului”

Alături de fostul vicepremier și ministru al Mediului în Guvernul Grindeanu au fost excluși și doi susținători ai acestuia, deputații Mircea Banias și Eugen Durbacă.
„Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului și au adoptat anumite poziții duplicitare în legătură cu ALDE”, a anunțat, la încheierea ședinței conducerii formațiunii, vicepreședintele Andrei Gerea.
Pe contul său de Facebook, fostul vicepremier a reacționat: „Un plan premeditat! Alte comentarii sunt de prisos...”.
Fostul co-lider ALDE a mai postat două declarații ale lui Călin Popescu Tăriceanu din octombrie 2016, respectiv prezent: «„Daniel Constantin nu numai că e colegul meu, dar suntem angajați împreună într-o competiție electorală în care fiecare ne dăm silința și depunem toate eforturile pentru ca reușita să fie cât mai bună pentru ALDE” – Călin Popescu Tăriceanu, 5 octombrie 2016; „A existat popunerea de excludere a domnului Daniel Constantin pentru acţiunile în justiţie îndreptate împotriva partidului şi pentru declaraţiile publice făcute. Eu nu am votat. Colegii mei au votat…” – Călin Popescu Tăriceanu, 27 aprilie 2017».
Decizia de excludere a lui Daniel Constantin vine după ce la conducerea ALDE s-a instalat, din postura de unic candidat, Călin Popescu Tăriceanu. Anterior, ca urmare a divergențelor dintre Constantin și Tăriceanu, primului i-a fost retras sprijinul politic, drept pentru care a fost înlăturat din Guvern.
Întrebat, joi, la Parlament, dacă excluderea lui Daniel Constantin din ALDE va afecta majoritatea parlamentară, șeful PSD, Liviu Dragnea, a răspuns negativ, precizând însă că regretă că s-a ajuns la această situaţie.
„Majoritatea parlamentară nu va fi afectată, dar, personal, eu regret că s-a ajuns în situaţia asta. Sincer, regret. Îmi pare rău că domnul Tăriceanu şi domnul Daniel Constantin nu au reuşit să găsească în aceste luni, după ce am câştigat alegerile şi am format coaliţia, o punte care să îi unească. Am lucrat împreună ani de zile, am muncit împreună ani de zile, pentru mine şi cred că pentru mulţi colegi de-ai mei nu e în regulă că Daniel Constantin nu mai este în conducerea ALDE”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea