De Ziua Piteştiului, concert extraordinar în aer liber

Filarmonica Piteşti organizează, de Ziua Piteştiului, sâmbătă, 20 mai, de la ora 20.00, în Piaţa Primăriei  Municipiului Piteşti, un concert vocal-simfonic, integral cu muzică din filme celebre. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua sopranele Bianca Ionescu şi Mediana Vlad şi tenorii Daniel Madia şi Bogdan Lupea. În program, muzică de film şi music hall: Superman,  Titanic, Memory (Cats), This Is My Song, Evita, Gladiatorul, Parla Piu Piano (Nasul), Sound of Music, 76 Trombones (The Music Man), Belle (Notre-Dame de Paris), I Could Have Danced (My Fair Lady), Gabriel's Oboe (Misiunea), Mexico (Cantaretul Mexican), Pirații din Caraibe  şi West Side Story.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.
Venită din Statele Unite ale Americii pentru a studia tehnica vocală în România, Mediana Vlad este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Este prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. Colaborează cu Opera Naţională şi cu Studioul Experimental de Operă şi Balet al O.N.B., Teatrul Bulandra şi filarmonici din ţară.  A susţinut spectacole la Opera Comică şi concerte pe scena Ateneului Român, a Radiodifuziunii Române şi a participat la: Festivalul Internaţional „George Enescu“, MozartFest şi Festivalul Internaţional de Muzică Barocă. Versatilitatea vocii Medianei Vlad şi dragostea ei pentru copii se regăsesc în rolurile principale Disney: „Albă ca Zăpada“, „Frumoasa din pădurea adormită“ ş.a.
Prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, Bianca Ionescu este un nume de referinţă în muzică. Este absolventă a Conservatorului de Muzică din Bucureşti la clasa de canto a profesoarei Arta Florescu. Din 2005, doctor în muzică, în domeniul operetei româneşti, este director al teatrului de operetă din Bucureşti. Are în repertoriu 20 de roluri principale de operetă şi zece de operă. S-a remarcat în „Liliacul”, „Sânge vienez”, „O noapte la Veneţia”, „Voievodul ţiganilor”, „Văduva veselă”, „Victoria şi-al ei husar”, „Contesa Maritza”, „Poveste din Cartierul de Vest” şi musicalul „Rebecca”. Este în premieră pe scena Filarmonicii Piteşti.
Tenorul Daniel Madia a studiat la Liceul de Muzică din Bucureşti tuba, contrabasul şi pianul. A absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Canto clasic, la U.N.M.B. A colaborat, ca solist, cu corul „Gloria Cantus”, alături de care a efectuat turnee în Italia, Spania, Germania şi cu  Filarmonica „George Enescu” şi Opera Naţională Bucureşti. A susţinut recitaluri şi turnee de operă, vocal-simfonice, muzică sacră şi liturgică în România, Italia, Spania, Germania. Solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, a evoluat în spectacolele „Flautul fermecat”, „Bărbierul din Sevilla”, „La traviata”, „Rigoletto”, „Boema”, „Manon Lescaut”, „Lucia di Lammermmoor”, „Paiațe”, „Încoronarea Papei”, „Văduva veselă”, „Somnabula”, „Secretul lui Marco Polo”, „Vânzătorul de păsări” și în spectacolul de chansonete „Paris, mon amour”.
Bogdan Lupea a absolvit Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia canto clasic. A fost artist liric la Opera Naţională Bucureşti şi tenor la Opera Comică pentru Copii. Tânărul tenor al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” este în premieră la Filarmonica Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea