Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat la închisoare

# Acesta își pierde, astfel, mandatul. Vor avea loc alegeri anticipate
Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat, săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Pitești. Acesta a primit  1 an de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar pentru o perioadă de doi ani, pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
Primarul Alexandru Cristescu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș  pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului într-un dosar  de braconaj și uz de armă fără drept al cărui autor principal este un pădurar de la Ocolul Silvic Domnești, Ion-Romeo Mărgărit.
Iată  Hotărârea nr. 475/2017 a Curții de Apel Pitești:
”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 748/01.04.2016 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 15098/280/2014. Desfiinţează în parte sentinţa penală şi, rejudecând: I. Înlătură dispoziţia de achitare a inculpatului Cristescu Alexandru Adrian. În baza art. 269 C.p. rap. la art. 42 alin. 1 lit. b şi alin. 2 lit. a din Legea 407/2006 in condiţiile art. 77 lit. a C.p. in condiţiile art. 5 C.p., condamnă pe inculpatul Cristescu Alexandru Adrian, la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani care reprezintă termen de supraveghere. Instituie în sarcina inculpatului Cristescu Alexandru Adrian, măsurile de supraveghere şi obligaţiile prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a) e) Cod penal… Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 09 mai 2017, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea