Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat la închisoare

# Acesta își pierde, astfel, mandatul. Vor avea loc alegeri anticipate
Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat, săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Pitești. Acesta a primit  1 an de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar pentru o perioadă de doi ani, pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
Primarul Alexandru Cristescu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș  pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului într-un dosar  de braconaj și uz de armă fără drept al cărui autor principal este un pădurar de la Ocolul Silvic Domnești, Ion-Romeo Mărgărit.
Iată  Hotărârea nr. 475/2017 a Curții de Apel Pitești:
”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 748/01.04.2016 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 15098/280/2014. Desfiinţează în parte sentinţa penală şi, rejudecând: I. Înlătură dispoziţia de achitare a inculpatului Cristescu Alexandru Adrian. În baza art. 269 C.p. rap. la art. 42 alin. 1 lit. b şi alin. 2 lit. a din Legea 407/2006 in condiţiile art. 77 lit. a C.p. in condiţiile art. 5 C.p., condamnă pe inculpatul Cristescu Alexandru Adrian, la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani care reprezintă termen de supraveghere. Instituie în sarcina inculpatului Cristescu Alexandru Adrian, măsurile de supraveghere şi obligaţiile prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a) e) Cod penal… Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 09 mai 2017, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea