D.N.A. Structura Centrală, descindere în forță la Primăria Bradu

# În aceeași zi, I.P.S. Calinic a fost prezent, în comună, la crosul ”Campionii Bucuriei”

Zi agitată, săptămâna trecută, pentru fostul primar din Bradu, Florin Frătică. Acesta a fost prezent, în prima parte a zilei, la crosul ”Campionii Bucuriei”, eveniment patronat de I.P.S. Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. La Primărie, însă, îl aștepta o echipă operativă a D.N.A. – Structura Centrală, venită cu ordin să ridice toate situațiile cu retrocedări efectuate în ultimii 15 ani.

Marțea trecută, în comuna Bradu, a avut loc un eveniment deosebit - crosul „Campionii Bucuriei”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu sprijinul Primăriei Bradu.  La competiţia sportivă au participat elevi ai claselor V - VIII din Bradu și Albota, în special din familii defavorizate, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi premii în bani. Traseul pe care l-au parcurs elevii a fost următorul: Strada Buna Vestire,  de unde s-a dat startul, iar locul de sosire a fost la Biserica „Buna Vestire”.
Proiectul „Campionii Bucuriei” se află la a cincea ediţie şi este prima dată când se desfăşoară în Bradu. Iniţiatori şi organizatori sunt Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Protoieria Piteşti, cu binecuvântarea ÎPS Calinic. Înaltul prelat a ținut să fie prezent, împărțind diplome și cuvinte frumoase celor prezenți.
La eveniment a participar și fostul primar al comunei, Florin Frătică. Întors de la ”Buna Vestire”, aceasta a aflat că, la Primărie, este așteptat de o echipă operativă a DNA – Structura Centrală, cu ordin să ridice toate documentele referitoare la retrocedări din ultimii 15 ani.

Florin Frătică, cercetat într-un dosar de retrocedări cu trimitere la Dorin Cocoș și Elena Udrea

La începutul anului 2015, DNA a demarat o amplă anchetă cu privire la retrocedările și punerile în posesie efectuate la Bradu. Mai ales că, aici, un nepot al lui Dorin Cocoș a cumpărat un drept litigios fructificat, ulterior, cu viteză maximă. Numele lui Constantin Slav – nepotul lui Cocoș - apare, printre altele, într-o anchetă a Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor privind unele terenuri din judeţul Argeş. Ancheta face referire la modul în care comisia locală de fond funciar Bradu a acordat drepturi de despăgubire pentru un teren în suprafaţă de 19,13 ha, pe numele a doi cetăţeni din localitate: Georgescu Jean şi soţia Georgescu Lenuţa. Suma primită de nepotul lui Cocoș, alături de un asociat, este considerată foarte mare de către anchetatori: 35.000.000 lei. Iată că, acum, aceștia caută și alte afaceri asemănătoare, tot la  Bradu.
Anchetatorii au descins, în urmă cu trei ani, și acasă la fostul edil din Bradu, de unde au ridicat documente. Frătică era, la vremea respectivă, unul din cei mai bogați primari din România, deținând numeroase imobile, terenuri, autoturisme de lux, aur etc.

Probleme, la Bradu, în găsirea documentelor solicitate de anchetatori

Echipa operativă a DNA – Structura Centrală a avut de furcă, săptămâna trecută, în Primăria Bradu. Pentru că documentele solicitate, în parte, nu au fost de găsit. Au zbârnâit telefoanele, pe holuri s-au încrucișat salariații, toate eforturile fiind depuse pentru îndeplinirea solicitărilor emise de procurorii anticorupție. Lipsa anumitor anexe și hotărâri ale Comisiei Locale de Fond Funciar Bradu au ridicat acestora, probabil, mai multe suspiciuni cu privire la ceea ce s-a întâmplat, în urmă cu câțiva ani, în privința retrocedărilor, atât în natură, cât și pentru despăgubiri.
Culmea, reprezentanții DNA nu au reușit să plece spre Capitală cu toată ”marfa”, din simplul motiv că unele anexe nu au fost de găsit.  Drept pentru care s-a întocmit o mândrețe de proces verbal, în care s-a specificat ce s-a luat și, mai ales, ce nu s-a reușit ridica. A.S.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea