Familia - într-o lume în continuă schimbare

Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș a găzduit luni, 15 mai, Simpozionul Național dedicat Zilei Internaționale a Familiei, ediția a-VIII-a, simpozion  cu  tema  „Familia  într-o lume în continuă schimbare”.
Evenimentul, organizat de Asociația Social Impact și de Filiala Argeș a Colegiului Psihologilor din România, a reunit specialiști din diverse domenii, ce au abordat problematica familiei din mai multe perspective.
Alături de organizatori, au participat reprezentanți ai inspectoratelor de poliție și ai sistemului penitenciarelor, angajatori din mediul privat, lucrători din ONG-uri ce activează în plan social, specialiști în domeniul resurselor umane, psihologi, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, cadre medicale, reprezentanți ai scenei economice a județului.
În prima parte a  workshop-ulu,i Andreea Arsene – psihoterapeut sistemic de familie și cuplu din Anglia, a împărtășit celor prezenți experiența acumulată și a făcut o mică prezentare a serviciilor dedicate sănătății mentale în UK, prezentând și un studiu de caz: terapie de familie în serviciul pentru copii și adolescenți, abordare multidisciplinară - Synopsis of a successful case.
Un alt moment a fost dedicat Alexandrinei Elena Hilberdinc- asistent social în Anglia, care a prezentat seviciile dedicate acestui domeniu, în UK.
Anișoara Liță, psiholog clinician în  psihopedagogie specială, a demonstrat rolul improvizației muzicale, care reprezintă o formă a meloterapiei active în dezvoltarea autonomiei la persoanele cu autism.
Carmen Teodor,  psihoterapeut sistemic de familie si cuplu, la Unifam Counselling and Mediation, un alt invitat special, a transmis informații despre practica psihoterapeutică în Australia, prezentând organizarea funcțională și modelele terapeutice, precum și rolul psihologului în spațiul european.
Celelalte lucrări au vizat psihoeducația parentală, problematica divorțului, implicațiile  psihologice ale mesei în familie, siguranța familiei din perspectiva ISU, fobiile specifice la copii și adolescenți, fiecare temă, de înaltă calitate, urmând să fie cuprinsă  într-un volum ce va aborda problematica familiei aflată în continuă schimbare.
O achiziție importantă a manifestării a fost Programul pentru creșterea rezilienței - acea componentă care se traduce prin “personalitate de supraviețuitor”, atât de necesară în această lume, care  oferă suport pentru unele încercări de viață extreme, fără repercusiuni psihice.
Oana Turcu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea