La Curtea de Argeş, exodul medicilor a ajuns la apogeu

# Pentru a atrage specialişti la spitalul din oraşul Basarabilor, primarul Panţurescu le oferă locuinţe de serviciu
După cum v-am mai relatat în urmă cu ceva timp, la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş există o lipsă acută de personal, fiind nevoie de personal pentru aproape toate specializările existente, la începutul acestei luni fiind scoase la concurs 16 posturi vacante.
Pentru a putea combate acest fenomen ce a luat amploare atât la nivelul oraşului Basarbilor, cât şi la nivel judeţean şi naţional, administraţia locală a oraşului regal a aprobat în ultima şedinţă de Consiliu local construcţia a 14 locuinţe dedicate personalului din cadrul unităţii spitaliceşti. În vederea construirii acestor locuinţe, pentru care au fost înregistrate deja 12 cereri de către cei interesaţi, a fost obţinută finanţare pentru acest proiect prin Agenţia Naţională a Locuinţelor (ANL). Lucrările la noul bloc ANL ce va însuma 14 apartamente ce vor fi date spre închiriere medicilor vor demara în această vară. Acesta va fi amplasat în curtea unităţii, mai exact între clădirea spitalului şi  cea a Serviciului de Ambulanţă. Această soluţie de criză venită din partea municipalităţii este considerată ca fiind o strategie de atracţie a specialiştilor şi chiar a tinerilor absolvenţi ai Facultăţii de Mecicină la Spitalul Municipal din oraş, având în vedere că aceştia se îndreaptă după terminarea studiilor şi a rezidenţiatului către oraşele mari, reşedinţă de judeţ, sau chiar către alte ţări, în speranţa unor condiţii de lucru mai bune precum şi a unei grile de salarizare pe măsura specializărilor acestora.

Au fost realizate primele demersuri de către municipalitate

Primăria Curtea de Argeş a cheltuit 2.000 de lei pe realizarea studiului geotehnic pentru studiul de prefezabilitate. Contractul pentru realizarea acestui studio a fost atribuit către SC Alfa Con SRL, o firmă cu experienţă în domeniul construcţiilor civile şi industriale ce funcţionează tot în Curtea de Argeş. A.N.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea