Bani publici risipiți cu larghețe, expertize ținute, încă, la secret

# Reprezentanții CJ Argeș refuză desecretizarea expertizelor de la Molivișu. Motivul invocat: cercetarea penală în curs
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, refuză în continuare să dea publicității concluziile raportului de expertiză privind jaful pe bani publici făcut la Molivișu. Motivul este cercetarea penală în curs. Cel puțin așa susține noul șef al județului, deși, de un timp, nu prea îl mai crede nimeni. Că s-au furat bani, că s-au umflat indemnizații, toate acestea au fost, deja, probabil, anchetate, verificate. Cei implicați direct în proiect au fost, probabil, audiați. Atunci, de ce atâta secretomanie?

Stațiune turistică - ”mândria nordului județului”, devenită gaură neagră penală

Proiectul Stațiunii Molivișu era estimat la 73 de milioane de lei, din care 25 de milioane de la Uniunea Europeană.  Consiliul Județean, atunci în frunte cu Florin Tecău, s-a repezit  să bage bani într-un proiect prost gândit, într-o asociere cu trei comunei lipsite de posibilități financiare. Apoi, același CJ condus de Tecău a fost nevoit să plătească o sumă uriașă  pentru banii nerambursabili deja trași din cont. Pentru că, încă din era trecută, cea menționată, s-a înțeles că proiectul a pornit cu bine, însă mort. Liderii CJ Argeș au comandat, după ce stațiunea s-a redus la un simplu versant despădurit, un audit. Acesta s-a realizat, însă numai pentru ochii șefilor. Care menționează că, deși concluziile raportului de audit sunt secrete, acestea au fost  înaintate Parchetului, iar la momentul începerii procesului vor deveni publice. Culmea, inițial,  chestia cu ”drepturi de autor”  a fost prosteala cu care ADI Molivișu - dar și CJ Argeș, țineau  la sertar documentele cu pricina.
Blocarea sistematică a raportului expertizei duce, pe mulți, cu gândul și la altele. Nu cumva se încearcă acoperirea, prin colbul timpului, a greșelilor făcute de fosta conducere a Consiliului? Sau, de ce nu, și a greșelilor făcute de foștii consilieri județeni – al căror șef era, pe atunci, însuși Dan Manu – greșeli care au lăsat, cu generozitate, miliardele să zburde către contul la care Dârzan avea acces aproape nelimitat?!... A.N.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea