Festivalul Călușului Argeșean la Stolnici, de Înălțare, un eveniment devenit tradiție

Joia trecută, de Înălțare, comuna Stolnici a fost gazda celei de-a XXIX-a ediţii a „Festivalului Căluşului Argeşean”. Dumnezeu a oprit, pentru o zi, ploile, pentru a-i lăsa pe săteni să se bucure de ziua comunei lor. Evenimentul a reunit, pe scena din incinta Primăriei,  mai multe formaţii din Argeş, dar şi trei formaţii de căluşari din judeţul Olt. În cadrul sărbătorii, a fost oficiată de primarul Sevastian Pupăză Roşu şi o căsătorie a doi tineri din localitate.   
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a acordat Primăriei și Consiliului Local al comunei Stolnici o plachetă de excelență, în semn de apreciere pentru implicarea deosebită în promovarea tradițiilor și în dezvoltarea comunității.
De asemenea, cu acest prilej, alături de primarul Sevastian Pupăză, președintele Dan Manu a premiat cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsnicie, adresându-le urări de înțelegere și viață lungă. Un moment aparte l-a constituit premierea de către primarul Pupăză, având-o alături pe deputata Simona Bucura Oprescu, a nașilor săi de căsătorie, care au împlinit, și ei, o jumătate de veac de căsnicie neîntreruptă.
La marea sărbătoare a comunei au participat peste 1000 de persoane. Invitatul special a fost îndrăgitul interpret Constantin Enceanu, care a oferit celor prezenţi un spectacol pe cinste.
Ca în fiecare an, Festivalul Căluşului Argeşean, organizat de sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost un eveniment deosebit. Căluşarii au făcut senzaţie pe scena de la Stolnici:
# Formaţia de căluşari a Casei de Cultură „Adriana Trandafir“ – Bascov;
# Formaţia de căluşari „Mugurelul“ a Casei de Cultură Costeşti;
# Formaţia de căluşari „Ilie Martin“ din comuna Coloneşti, judeţul Olt;
# Formaţia de căluşari din Comuna Sârbii Măgura, judeţul Olt;
# Formaţia de căluşari „Muguraşi“ din comuna Optaşi, judeţul Olt;
# Formaţia de căluşari a Căminului Cultural Hârseşti;
# Formaţia de căluşari a Căminului Cultural Bârla;
# Formaţia de căluşari a Căminului Cultural Lunca Corbului;
# Formaţia de căluşari a Căminului Cultural Ungheni;
# Formaţia de căluşari din Comuna Stolnici, judeţul Argeş, patronată de Asociaţia „CĂLUŞĂREII“ Stolnici şi Primăria Comunei Stolnici;
# Ansamblul profesionist „Dorul“ Piteşti.

Sevastian Pupăză Roșu, primarul comunei: ”Astăzi, la Stolnici, are loc cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Călușului Argeșean la nivel județean, și cea de-a XVII-a ediție care are loc, consecutiv, în localitatea Stolnici. Ca de obicei, ne bucurăm de prezența a numeroiase formații de călușari din județul Argeș și din județul vecin, aici fiind vorba de prietenii noștri din Optași, Colonești și Sârbii Măgura. Avem, după cum știți, și un invitat special, pe Constantin Enceanu; oamenii sunt, după cum se vede, numeroși și bucuroși pentru eveniment. Formațiile sunt numeroase și, semn îmbucurător, cu o medie de vârstă din ce în ce mai scăzută. Sunt tot mai mulți copii care se înscriu în aceste formații, ceea ce ne dă mari speranțe în menținerea, și în viitor, a acestor tradiții frumoase.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea