O incursiune în epoca de început a Ţării Româneşti

# În iulie, oraşul Basarabilor va găzdui, timp de trei zile, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească”
În perioada 7-9 iulie, în oraşul regal Curtea de Argeş se va desfăşura una din cele mai aşteptate şi apreciate evenimente culturale din judeţ,şi anume, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval,ce a luat naştere în urmă cu câţiva ani la iniţiativa actualului primar, Constantin Panţurescu, la vremea aceea având mandat de consilier local, a directorului Muzeului Municipal Curtea de Argeş, Ştefan Dumitrache şi a preşedintelui Casei de Cultură “George Topârceanu”, Cristian Mitrofan.

Argeşenii vor avea parte ca de fiecare dată de un spectacol ce are rolul de a-i  lăsa purtaţi înapoi în timpuri străvechi şi de a fi martorii unei lecţii de istorie. De asemenea, autorităţile locale anunţă că ediţia din acest an a Festivalului Medieval va avea începe tot pe platoul de lângă Biserica Sân Nicoară, urmând să aibă loc o defilare a cavalerilor prin zona centrală a oraşului. Printre altele, organizatorii evenimentului promit ca în acest an să existe program artistic mult mai diversificat, pe lângă surprizeele pregătite pentru cei ce vor fi prezenţi la eveniment. Vor avea loc demonstraţii de lupte medievale,precum şi o serie de activităţi cultural-artistice, diverse expoziţii de obiecte tradiţionale realizate de meşteri populari,ateliere artistice interactive,dansuri medievale sau chiar concerte de muzică medievală care se vor desfăşura pe parcursul a trei zile.

„Trei parale”, „Ponticele” și „Strungărița”  vor menţina buna dispoziţie a publicului prezent la eveniment

Autorităţile locale din oraşul Basarabilor au început la acest moment discuţiile pentru încheierea contractelor cu trei trupe de artişti ce au fost prezente la acest festival încă de la prima ediţie şi nu au refuzat niciodată participarea la acest eveniment.
Cu prilejul acestei manifestări, toţi argeşenii şi vizitatori ce vor lua parte la acest eveniment ce va debuta pe 7 iulie, vor avea şansa să fie martori a  unor secvenţe istorice reconstituite cu ajutorul trupelor Societas Milites Getae și Străjerii Voievodului de Câmpulung Muscel.
Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea