Pian la şase mâini la Filarmonica Piteşti

Vineri, 16 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un concert cameral susţinut de soprana Camelia Pavlenco şi pianiştii Carmen Mihaela Badea şi Ştefan Cristian Badea.
Camelia Pavlenco a studiat pianul la Liceul „George Enescu” şi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, şi, în particular, canto, cu profesori de prestigiu: Magda Ianculescu, Dan Iordăchescu și Emilia Petrescu. Ca solistă, a cântat sub bagheta lui Constantin Bobescu, Miron Rațiu, Ermil Nichifor. A susţinut recitaluri de pian și canto în București, Cluj-Napoca, Oradea, Pitești, dar și în afara țării, la Berlin și Tirana. Are în repertoriu peste 400 de lieduri, multe dintre ele, româneşti. Doctor în muzică, are şi o bogată activitate editorială publicând volumele „Enescu - Cântecele iubirii”, „Cea mai mică metodă de pian - cântece pentru păcălit tehnica” şi „Pagini răzlețe”. De asemenea, a scris cronici pentru revista „Actualitatea Muzicală”. În ultimul deceniu s-a dedicat şi picturii, având 12 expoziţii personale şi de grup la Ateneul Român, Parlament şi Cercul Militar București.
Născută în București, într-o familie de medici, Carmen Mihaela Badea a primit primele noţiuni muzicale de la bunicul matern, muzician şi preot. Este absolventă a Conservatorului din București, secția Pedagogie Muzicală/Muzicologie/Pian, urmând în paralel, pentru o scurtă perioadă de timp, și cursurile secției de Muzică Instrumentală. A obținut diploma de Master în Arta Muzicală și diploma de studii postuniversitare a Scolii Naționale de Studii Politice și Administrative şi, în 2012, Diploma de Limba Franceză a Universității Sorbona din Paris. Actualmente este profesor titular la catedra de pian a Şcolii Gimnaziale de Arte „Iosif Sava” din București, elevii săi susţinând numeroase recitaluri şi audiţii, obţinând premii în competițiile naționale și internaționale.
Ştefan Cristian Badea s-a născut la București, la 25 decembrie 1993, într-o familie de muzicieni: străbunicul matern, preot, cu studii muzicale la conservatorul bucureștean, tatăl, acordor de piane, iar mama, profesoară de pian. A început studiul pianului la patru ani, îndrumat de mama sa. La 11 ani este admis la Ecole Normale  de Musique „Alfred Cortot” din Paris. În paralel a urmat şi cursuri de armonie. În 2014 revine în România ca student la clasa de pian a profesorului Viniciu Mororianu de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A susținut concerte cu filarmonicele „Oltenia” Craiova și „Ion Dumitrescu” Râmnicu-Vâlcea și recitaluri la Constanța, Paris și Strasbourg. A obținut premiul I la concursuri naționale, dar şi  internaționale, în Franţa, Italia. Are în repertoriu lucrări de : G. Enescu, J. S. Bach, L. van Beethoven, W. A. Mozart, F. Chopin, F. Liszt, J. Brahms, P. I. Ceaikovsky, S. Prokofiev, M. Ravel, C. Debussy, F. Poulenc, B. Bartók, D. Chostakovic, H. Dutilleux, Donnany, J. Haydn. Scriabin, Schumann, M. Jora.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea