Dosarul lui Brânză face victime printre funcționarii publici argeșeni

Din dosarul supranumit „Cheresteaua 1”, în care este cercetat și Ion Andrei, zis Brânză, patronul firmei Andris, există mai multe disjungeri aflate în cercetare la Parchetele județene. Sunt vizați mai mulți funcționari publici, nume grele din domeniul silvic argeșean și nu numai, care i-ar fi dat o mână de ajutor lui „Brânză” în tăierea ilegală a arborilor din Argeș. Am consultat dosarul în care a fost trimis în judecată Ion Andrei, iar din „dosarul mamă” s-au făcut disjungeri, fiind cercetați, printre alții, fostul şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, dar şi angajaţi ai Ocolului Silvic Muşăteşti şi Vidraru, în frunte cu Radu Dumitrache, fost şef al ocolului Vidraru, actual şef la Muşăteşti, dar şi Marcel Tudor, de asemenea, fost şef de ocol la Vidraru.

Arborii erau încadrați în categorii accidentale, dar în realitate erau sănătoși

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au în lucru  un dosar ce îl vizează pe fostul şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, şi doi foşti ingineri silvici ai instituţiei, Constantina Miu şi Daniel Ionuţ Bănică. Pe numele celor trei angajaţi de la ITRSV Ploieşti, între timp devenită Garda Forestieră Ploiești, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Conform procurorilor, angajaţii ITRSV ar fi întocmit acte fără efectuarea de verificări efective în terenurile forestiere pentru a constata dacă arborii se încadrau în produse accidentale şi le aprobau pentru exploatări de mase lemnoase. Aceștia atestau că arborii s-ar fi încadrat în „categoria accidentale I”, în realitate fiind în proporţie de 60-70% arbori sănătoşi, neinfestaţi şi neafectaţi de fenomene naturale. Am încercat să îi luăm un punct de vedere şi lui Sever Stanciu, actual director la Direcția de Implementare și Avizare din cadrul Gărzii forestiere Ploiești, însă acesta nu a dorit să comenteze pe acest subiect.

Foşti şefi de la Ocolul Silvic Vidraru acuzaţi că au înlesnit tăierea de lemne către Ion Andrei şi firma sa

O altă disjungere din „dosarul mamă”, cel supranumit „Cheresteaua 1”, face referire la foşti şi actuali angajaţi de la Ocolul Silvic Muşăteşti şi Ocolul Silvic Vidaru, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Cauza a fost declinată către Parchetul Judecătoriei Curtea de Argeş. Procurorii fac cercetări faţă de funcţionari publici de la Ocolul Muşăteşti, mai exact faţă de Valeriu Luca, Ion Ungureanu şi inginerului silvic Cătălin Pepenescu pe motiv că au înlesnit tăierea fără drept către Ion Andrei şi către firma administrată de acesta. Pentru aceleași fapte sunt cercetați și actualul consilier judeţean Radu Dumitrache, dar şi Marcel Tudor, în calitate de foşti şefi de ocol la Vidraru, dar şi Şerbănoiu Daniel, în calitate de tehnician silvic. Procurorii consideră că aceştia au reglementat autorizaţii spre exploatare de masă lemnoasă întocmind acte de punere în valoare de 3.718 mc, fără documente legale

Radu Dumitrache: „Nu avem voie să discutăm despre probleme de serviciu decât cu aprobarea conducerii forumului superior”

Am încercat să îi luăm un punct de vedere despre stadiul dosarului și consilierului județean Radu Dumitrache, șef la Ocolul Silvic Mușătești, dar acesta s-a eschivat motivând că nu poate să vorbească despre probleme de serviciu decât cu aprobarea conducerii Direcției Silvice. Asta, în contextul în care, acesta este cercetat de procurori pentru fapte petrecute când era șef la Ocolul Silvic Vidraru, nicidecum despre fapte care să aibă legătură cu actualul loc de muncă. „Noi avem un ordin interior emis de conducerea Regiei Naționale a Pădurilor în care spune că nu avem voie să discutăm despre probleme de serviciu decât cu aprobarea conducerii forumului superior, noi avem nevoie de aprobarea conducerii Direcției Silvice Argeș”, a precizat Radu Dumitrache. 
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea