Oedip pe înţelesul tuturor, vineri, la Filarmonica Pitești

Vineri, 23 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un inedit „concert conferinţă” iniţiat de baritonul Ştefan Ignat. Acompaniator, la pian, Liana Mareş. Invitată, soprano Marta Sandu.
Marta Cristina Sandu a absolvit la Universitatea Națională de Muzică București atât facultatea, cât şi masteratul. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu. A fost invitată de sopranele care au îndrumat-o în carieră să susţină recitaluri în Italia şi Grecia. Finalistă şi laureată a concursurilor „Marcello Giordani” (Taormina) şi „Hariclea Darclée” (Brăila), Marta Sandu susţine frecvent concerte în ţară şi în străinătate. A cântat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în spectacole de gen, dar şi în spectacole pentru copii. A participat la prima înregistrare mondială a integralei liedurilor de George Enescu, coordonată de soprana Mariana Nicolescu şi la turneul promoţional pentru acest proiect, la Praga, Roma, Paris, în Japonia, la Aichi, Nagoya și Tokyo și în SUA, la New York. Originară din Curtea de Argeş, soprana Marta Cristina Sandu este în premieră la Filarmonica Piteşti.
Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Mozarteum din Salzburg (beneficiind de o bursă de studii din partea Guvernului austriac), baritonul Ştefan Ignat a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Doctor în muzică, este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti. Are o bogată activitate internaţională, fiind premiat la festivalurile şi concursurile de gen. Dintre premiile câştigate menţionăm Premiul „Ohanesian”, acordat de Forumul Muzical Român, şi Premiul „Arte” pentru interpretarea rolului Oedipe din opera lui George Enescu. Având un repertoriu vast, a cântat pe scenele internaţionale din Austria, Bangkok, Thailanda, Franța, Salonic, Grecia, Pedraza, Spania etc.
Din 2003, când a interpretat rolul titular din Oedipe de G. Enescu, este o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional „George Enescu”. În stagiunea 2015-2016 a făcut parte din echipa care a realizat producția operei Otello (rol Jago) la Metropolitan Opera din New York. Este iniţiatorul proiectului „Oedipe pe înțelesul tuturor”, un concert-conferință prin care explică publicului creația lui George Enescu. A publicat, în 2015, la Editura Muzeului „George Enescu”, „Oedipe-o viziune interpretativă”. A mai colaborat cu Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.
Absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală a Universității București, secția pian şi a Facultății de Interpretare Muzicală a Universității București, secția clavecin, Liana Mareş este pianist corepetitor la Opera Naţională Bucureşti.  A avut colaborări cu Filarmonica „George Enescu” din București, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” şi a susţinut recitaluri de pian la Ateneul Român, Sala Dalles, Muzeul Cotroceni, Muzeul Peleș. A întreprins, alături de ansamblul Operei Naționale București, turnee în Franța, Grecia și Israel. A urmat cursuri de perfecționare la Teatro „Alla Scala”. Este în premieră la Filarmonica Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea