Flavius Panțurescu și-a dat demisia de la DJST Argeș și s-a angajat jurist la Centrul Cultural Pitești

# Neînțelegerile cu Achimescu duc la demisii! # Panțurescu a promovat concursul de consilier juridic la Centrul Cultural, după ce a luat proba scrisă cu 75,6 puncte, iar interviul cu punctaj maxim
Au început să plece angajații din cadrul Direcției pentru Sport și Tineret Argeș în urma neînțelegerilor și problemelor cu conducerea instituției, în speță cu directorul Laurențiu Achimescu. Juristul Flavius Panțurescu, fost director la DJST Argeș, a promovat miercuri, 14 iunie, concursul de consilier juridic la Centrul Cultural Pitești, iar în următoarea zi a înaintat demisia către conducerea Direcției pentru Sport.  Panțurescu a promovat concursul de consilier juridic gradul IA la Centrul Cultural, după ce a trecut de proba scrisă cu 75,6 puncte, iar interviul cu maximul de puncte.

Flavius Panțurescu: „La DJST Argeș există o lipsă de colegialitate din partea unor persoane care își arogă atribuții de conducere”

„La Direcția pentru Sport și Tineret Argeș situația este una tensionată, o lipsă de atitudine și colegialitate din partea unor persoane care își arogă atribuții de conducere. De principiu, de câțiva ani de zile situația la instituție nu este tocmai una foarte fericită, inclusiv sub aspect managerial. Am fost determinat sub aceste motive să găsesc o variantă de muncă mai bună. Am participat la concursul de consilier juridic la Centrul Cultural și chiar am avut surpriza plăcută să văd că se mai organizează concursuri pe bune la instituțiile publice. Am găsit acolo o echipă bună cu care cu siguranță voi putea colabora”, ne-a precizat Flavius Panțurescu.

„Dacă aș fi făcut joc de glezne ar fi fost totul perfect pentru Direcție”

Având aproximativ 8 ani de experiență în cadrul instituției de sport, din care trei ani ca director și circa 5 ani ca jurist, Panțurescu recunoaște că este dezamăgit de modul în care se preyintă DJST Argeș. „Nu plec cu o părere de bine pentru că m-am dedicat o bună perioadă de timp la ceea ce înseamnă bunul mers al instituției și în calitate de director. Faptul că am fost mai vocal, că am încercat să să spun lucrurile pe nume, să arăt cu degetul atunci când lucrurile nu merg bine nu a convenit la anumite persoane. Dacă aș fi fost un individ care făcea joc de glezne care intra pe sub pielea omului, dacă mi-aș fi urmărit propriul interes ar fi fost totul perfect. Am arătat nominal persoane care nu urmăresc interesul instituției, ci doar interesul personal, așa cum a făcut și alte persoane, de exemplul directorul adjunct (n. red. Adrian Bughiu) care a fost luat la șuturi de fiecare dată. Direcția pentru Sport nu mai este ceea ce trebuie să fie. Nu mai există dinamica care era înainte!”, a concluzionat Panțurescu.

Achimescu: „Dl. Panțurescu avea un salariu exagerat de mic și s-a dus undeva unde are salariu mult mai mare”

L-am contactat și pe directorul Laurențiu Achimescu cu privire la plecarea lui Flavius Panțurescu de la instituție, însă acesta consideră că plecarea juristului este legată de salariul prea mic, și nici vorbă de starea conflictuală din cadrul Direcției. „Astăzi (n. red joi, 15 iunie) domnul Panțurescu ne-a prezentat o hârtie în care, conform legii, funcționarul public își anunță preavizul de 30 de zile. Probabil se duce la un salariu mult mai mare decât aici. Tot ce vă pot spune este că pe parcursul anilor eu am fost chiar dat chiar în judecată de dumnealui, dar am câștigat în fața instanței. Acest lucru nu a contat asupra relațiilor de zi cu zi. Dacă dumnealui are altă părere este dreptul lui la opinie. Tot ce știu eu este că dumnealui avea un salariu exagerat de mic, încadrat pe lege. Drept dovadă s-a dus undeva unde are salariu mult mai mare”.
Între timp, Achimescu chiar i-a găsit înlocuitor acestuia, fiind angajat, prin concurs, cu două săptămâni înainte de demisia lui Panțurescu un alt consilier juridic.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea