Fosta șefă de la Mediu, Mariana Ionescu, a câștigat, pentru a treia oară, procesul pentru repunerea în funcție

Argeșul este la un pas de intrarea în Cartea Recordurilor. Bineînțeles, tot cu un record negativ, că cele pozitive se duc pe la alții. Iată însă recordul: Mariana Ionescu, director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a câștigat, pentru a treia oară, un process pentru repunerea în funcție. Cu salariul și majorările din urmă, cu cheltuielile de judecată și cu toate cele. Așteptăm, la obținerea unei decizii definitive, să îi vedem, prin zonă, pe reprezentanții Guiness World Records.
Pe 29 mai, la Tribunalul Argeș, a avut loc primul termen al procesului. Mariana Ionescu a fost însoțită de avocatul său Dorin Puiu Stancu, au cerut  în instanță anularea actului administrativ semnat de Toma Florin Petcu, fost preşedinte la ANPM, actual ministru al Energiei. Avocatul Marianei Ionescu a pledat împotriva fostului șef al clientei sale precizând nu doar că el a sesizat comisia de disciplină, dar tot el a și semnat decizia de suspendare a sa.
”A fost suspendată din funcția de conducere pentru abateri disciplinare repetate... Dar clienta mea are 25 de ani de activitate și nu a fost sancționată disciplinar nici măcar o dată. Nu a creat nici un prejudiciu material”, a precizat avocatul Marianei Ionescu.
”Decizia de suspendare a fost întocmită cu rea credință de Toma Florin Petcu, președintele de atunci al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului”, a mai precizat avocatul Puiu Stancu în fața judecătorului Tribunalului Argeș.
Număr dosar: 2085/109/2016* 
Părţi în dosar = 3
1. Reclamant IONESCU MARIANA
2. Reclamant IONESCU MARIANA- PRIN C.I.AV. STANCU PUIU DORIN
1. Pârât AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI DIN CADRUL MINISTERULUI MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR
Iată, mai jos, conținutul Hotărârii nr. 876/14.06.2017:
Admite acţiunea. Constată nulitatea absolută a Deciziei nr. 44/15.01.2016 emisă de Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Obligă parata la reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior eliberării din funcţia publică, precum şi la plata de despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere din care a fost eliberată, începând cu data eliberării din funcţie şi până la reintegrarea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 1600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată, azi, 14.06.2017, la Tribunalul Argeş Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea