Reprezentanţii OSIM şi ai Universităţii din Piteşti au avut întâlnire la sediul CCIA cu oamenii de afaceri din judeţ

Zilele trecute,  Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, în parteneriat cu Universitatea din Piteşti şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a organizat un eveniment având ca temă “Importanţa protecţiei proprietăţii intelectuale şi industriale”.
Începutul seminarului a fost deschis de către preşedintele CCIA, George Caval, care a ţinut să sublinieze importanţa modului prin care se poate proteja proprietatea intelectuală şi industrială. La acest eveniment, printre invitaţi a mai participat şi şeful serviciului de marketing al OSIM, Eugenia Nicolae, aceasta făcând o referire la câştigurile financiare şi morale realizate prin obţinerea unui brevet al respectivului inventator. „Din păcate, România nu se află pe o poziţie prea grozavă în ceea ce priveşte obţinerea acestor brevete. Dorim să promovăm o practică mai veche, prin care studenţii să fie încurajaţi să-şi breveteze lucrarea de licenţă, mai ales dacă au urmat o facultate cu profil tehnic. O idee, dacă nu este pusă pe hârtie şi aplicată, nu valorează mai nimic. Iar un lucru concretizat care nu este protejat poate fi folosit de oportunişti” , a declarat Eugenia Nicolae.
De asemenea, reprezentanţii OSIM au mai adăugat faptul că valabilitatea  unui brevet de invenţie este de 20 de ani şi are ca dată de început momentul constituirii depozitului naţional reglementar. Dreptul asupra unei mărci  este înregistrat şi totodată protejat de OSIM nu numai pe teritoriul ţării noastre. Prin aceste serii de seminarii şi manifestări săptămânale, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş îşi propune să vină în sprijnul mediului de afaceri din judeţ pentru a le putea răspunde tuturor neclarităţilor în diverse probleme de acest gen cu care se confruntă zilnic.
Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea