Fiscul atentionează dezvoltatorii imobiliari persoane fizice să declare veniturile obtinute din vânzarea proprietătilor imobiliare din patrimoniul afacerilor până la data de 30 iulie

Conducerea ANAF a avut o întrevedere cu reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din România, cărora le-a fost adus la cunostintă faptul că dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie să declare până la data de 30 iulie a.c. veniturile obtinute din vânzarea proprietătilor imobiliare din patrimoniul afacerilor.  
În urma unei analize de risc efectuate de Agentia Natională de Administrare Fiscală, s-a constatat că există nenumărate situatii în care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vânzarea proprietătilor imobiliare, din patrimoniul personal, în conditiile în care acestia erau obligati la plata impozitului pe venitul din proprietăti imobiliare din patrimoniul afacerii, asa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit - "Venituri din transferul proprietătilor imobiliare din patrimoniul personal".
Având în vedere acest fapt, contribuabilii persoane fizice sunt invitati să-si clarifice situatia fiscală referitoare la declararea si plata impozitului pe veniturile obtinute din vânzarea proprietătilor imobiliare din patrimoniul afacerii până la data de 30.07.2017. După această dată, acesti contribuabili persoane fizice vor fi supusi inspectiei fiscale, în baza analizei de risc efectuate. Pentru a obtine mai multe informatii contribuabilii pot contacta A.N.A.F., apelând Serviciul de Indrumare si Asistentă Contribuabili la nr. 031.40.39.160 sau completând Formularul unic de Contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea