Administratorii din Baia Mare s-au prezentat la creditorii argeșeni din dosarul Muntenia

# Continuă dosarul de insolvență al Turism Muntenia la Tribunalul Maramureș!
Dosarul de insolvenţă al SC Turism Muntenia, una dintre firmele controlate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, se judecă la Tribunalul Maramureş încă de la sfârșitul anului 2015, când a fost strămutat de la Tribunalul Specializat Argeș! Zeci de dosare conexe, ce au legătură cu firma din Argeș, s-au judecat până acum la instanța din județul Maramureș.
De curând, administratorul judiciar al debitoarei SC Turism Muntenia SA – Pareto Grup IPURL din Baia Mare a făcut o vizită în Argeș pe la creditorii firmei lui Nicolae Ivănescu. Printre cei vizitați de administratorul judiciar s-a numărat și Primăria Pitești, creditor în dosar, ca urmare a datoriilor cauzate de neplata impozitului de către Turism Muntenia. Pe 15 iunie a avut loc în Maramureș  o primă întâlnire cu creditorii din tabelul definitiv al Turism Muntenia.

Iosiv Cerbureanu: „Lichidatorii dosarului Muntenia au venit să ne asigure de recuperarea creanțelor”

Informația ne-a fost confirmată și de Iosiv Cerbureanu, consilierul primarului Cornel Ionică. „Continuă procedura de insolvență. Au venit lichidatorii din Baia Mare la Primăria Pitești, s-au prezentat, ne-au asigurat de recuperarea creanțelor și ne-au trimis documentele ce urmau a fi dezbătute la ședința din 15 iunie. Adunarea creditorilor a avut loc pe 15 iunie. Noi nu avem ce opoziție să facem în dosarul Turism Muntenia. Suntem înscriși la masa credală și atât. Au fost acolo, la Muntenia, niște protocoale cu diverse persoane și acum vor să se facă dezlipirea acelor proprietăți, dorind să se caute cumpărător, în caz în care e cineva dornic să cumpere”, ne-a precizat Cerbureanu.

Municipiul Pitești, pe lista creditorilor cu circa 1 milion de lei

În prezent, Turism Muntenia are o datorie către Primăria Pitești privind obligații fiscale restante la bugetul local al Municipiului Pitești de aproximativ 2.200.000 lei, dar instanța din Maramureș a dispus înscrierea creditorului Municipiul Piteşti în tabelul definitiv cu o creanţă bugetară în cuantum de doar 1.047.992 lei, adică jumătate din suma datorată în acest moment către Primărie de firma magnatului Ivănescu. Pe 23 mai 2015, Tribunalul Maramureș a admis în parte „contestaţia formulată către Ilie Tomiță, în calitate de administrator special al debitoarei SC Turism Muntenia SA, împotriva tabelului preliminar în ceea ce priveşte creanţa declarată de Municipiul Pitești şi, în consecinţă: dispune înscrierea creditorului Municipiul Piteşti în tabelul definitiv cu o creanţă bugetară în cuantum de 1.047.992 lei”.

După contestații, Ivănescu a fost înscris în tabelul definitiv cu 252.368,94 lei

Pe 23 mai, instanța a judecat printre altele contestațiile la tabelul preliminar făcute de Tomiță Ilie, în calitate de administrator special al Turism Muntenia, dar și la o parte dintre creditorii dosarului. În urma deciziei Tribunalului Maramureș au fost respinse mai multe contestații făcute de persoanele ce ar avea de primit bani din valoarea acţiunilor deţinute la SC Turism Muntenia: Ungureanu (Iacob) Ioana, Florescu Ion, Florescu Constantina, Badoi Maria, Petcan Paula, Radu Ioana, Jianu Ioana, Corbu Aurelia, Din Ioana, Din Maria, Ştefănescu Silvia, Andrei Dumitra, Boboc Ion, Boboc Liliana, Tudorache (Badea) Ioana, Sandu Constantin, Pietroi Florina, Anghel Gheorghe, Chipăilă Angela, Manole Maria Corbu Vasile, Zegrea Carmen, Bica Mariana, Turcu Iancu (pentru defuncta Turcu Elena). Aceștia au fost obligați și la plata de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul avocaților pentru creditorii Gheorghe Popescu, SC Anapat Comerț 2005 SRL, respectiv SC HR EDEN 2007 SRL. Hotărârea a fost executorie, dar cu drept de recurs, la care acționarii Turism Muntenia au și apelat.

Acționarul Ion Vâlcu, exclus din tabelul preliminar

De asemenea acestora li s-a admis, în parte, contestaţia formulată şi precizată la tabelul preliminar împotriva creanţei „sub condiţie” a SC HR EDEN 2007 SRL. În consecință s-a dispus înscrierea în tabelul definitiv a creditoarei SC HR EDEN 2007 SRL, cu o creanţă sub condiţie în cuantum de 10.172.579 lei. Persoanelor ce ar avea de primit bani din valoarea acţiunilor deţinute la SC Turism Muntenia li s-au admis, în parte, și contestaţia împotriva creanţei deţinută de Nicolae Ivănescu, înscrisă la poziţia 18 din tabelul preliminar. Astfel s-a dispus înscrierea în tabelul definitiv a lui „Nenea” cu o creanţă chirografară în cuantum de 252.368,94 lei, deși inițial se vorbea de o mumă mult mai mare.
De asemenea, un alt mare acționar al societății, Ion Vâlcu, ce figura cu datorii de recuperat de 15.161 lei, 2.055 lei, respectiv 2.000 lei a fost înlăturat din tabelul preliminar, după ce instanța a admis contestația făcută de Tomiță Ilie. „Dispune înlăturarea din tabelul preliminar a creanţelor înscrise la poz.59, 60 şi 61”, se precizează în hotărâre.
S-a mai dispus de către instanță înscrierea SC DB Proiect AG SRL în tabelul definitiv cu o creanţă chirografară în cuantum de 859.729,97 lei, dar și a creditoarei SC HR EDEN 2007 SRL, cu o creanţă sub condiţie în cuantum de 10.172.579 lei.

Lovitură pentru Finanțele Publice Argeș

Și Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş - A.F.P. Piteşti a avut de pierdut în urma contestațiilor la tabelul preliminar al debitoarei Turism Muntenia. Tribunalul Maramureș a admis excepţia tardivităţii declarării creanţei în sumă de 319.473 lei invocată de către administratorul Tomiță Ilie. În consecinţă s-a dispus înlăturarea din tabel a uneia dintre creanţele înscrise în A.F.P. Piteşti, în cuantum de 319.473 lei.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea