Tudor Pendiuc, inculpat în două dosare în aceeași zi

# La Tribunalul București - nou termen din dosarul „Publitrans”, la Tribunalul Argeș - asfaltarea drumului ce duce la vila fostei sale secretare.
Joi, 15 iunie, Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, a fost citat în două dosare, care se judecau în două instanțe aflate la peste 100 de km distanță una de alta. La Tribunalul București se judeca un nou termen din dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce la Tribunalul Argeș fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. Cum dosarele penale ale fostului primar s-au suprapus, Tudor Pendiuc s-a prezentat la procesul de la București, în timp ce la Tribunalul Argeș a fost apărat de avocatul său, Dan Panțoiu.
La procesul desfășurat la instanța argeșeană a fost prezent, în schimb, directorul ADP Piteşti, Mircea Branişte, inculpat, de asemenea, în dosar. Reamintim că în această cauză, ADP Piteşti s-a constituit parte vătămată cu suma de 27.747 lei, sumă ce a fost achitată integral de directorul Branişte. Deși prezența nu era obligatorie, avocatul Dan Panțoiu a cerut ca pentru desfășurarea unui proces echitabil, să se amâne cauza și să se acorde un nou termen la care să participe și clientul său, Tudor Pendiuc. Judecătoarea Irina Lazăr de la Tribunalul Argeș a încuviințat cererea avocatului, astfel că s-a dat un nou termen. Aflat în cameră preliminară, dosarul în care este cercetat fostul primar Pendiuc că ar fi făcut presiuni asupra directorului ADP Pitești ca să asfalteze un drum, parțial proprietare privată, ce duce la fosta sa secretară se va judeca pe 14 septembrie.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea